Bolnavi de COVID-19 din alte județe, transferați la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

0
344

Bolnavi de COVID-19 din alte județe au început să fie transferați la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, unde sunt mai multe locuri libere la secția de ATI destinată bolnavilor cu simptome grave de coronavirus.

Astăzi, din cele 12 paturi de terapie de intensivă mai erau libere trei locuri.

„Este prima dată din toamna trecută când sunt locuri libere. De astăzi au început solicitările de transfer de la alte spitale din Județ. Se solicită de către alte județe unde numărul de cazuri este foarte mare ca pacienții să fie internați în secția noastră de ATI COVID-19. Presiunea va fi permanentă pe secția de ATI COVID, atâta timp cât în țară va fi acest număr mare de cazuri. Vin pacienți, în general, din județele limitrofe, Vâlcea și Mehedinți“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Secția ATI COVID-19 va fi extinsă

Secția ATI COVID va fi extinsă cu încă patru paturi. „De la 12 paturi, capacitatea din momentul de față, la 16 paturi când lucrările de renovare vor fi terminate. În momentul de față, secția este împărțită în două părți pentru a se putea desfășura lucrările de schimbare a instalației electrice, de oxigen și s-a renovat toaletele, precum și linoleum antibacterian. De mâine, pacienții vor fi  mutați din  zona care nu este renovată în cea care estre renovată, urmând să se continue lucrările pe jumătate de secție. Sperăm ca până la sfârșitul lunii mai să fie finalizate lucrările“, a precizat managerul spitalului din Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here