7.1 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 3, 2020
Acasă Sănătate BRONZ SĂNĂTOS ŞI DE DURATĂ

BRONZ SĂNĂTOS ŞI DE DURATĂ

Dermatologii susţin că, la fiecare 28 de zile, pielea se reînnoieşte, o veste nu tocmai bună pentru cei care vor să rămână întreg anul cu bronzul de peste vară. Însă, există câteva trucuri la care putem apela dacă ne dorim o piele caramel până iarna târziu.

Exfolierea

Este foarte important ca exfolierea sau gomajul cu ajutorul produselor speciale, cu particule abrazive în compoziţie, să se facă înaintea începerii băilor de soare pentru ca pielea să fie pregătită ca la carte pentru “caramelizare”. Pe lângă produsele din comerţ, mai mult sau mai puţin eficiente, ne putem prepara şi acasă amestecuri exfoliante 100% naturale.

Hidratarea

După îndepărtarea celulelor moarte, pielea rămâne curată şi fină, perfect pregătită pentru a absorbi loţiunile şi cremele destinate hidratării optime. În plus, o piele elastică şi catifelată se ridează mai uşor şi nu prezintă riscul de a dezvolta vergeturi. Acestea nu se bronzează şi pot fi îndepărtate doar cu laserul, însă pentru a preîntâmpina apariţia lor, trebuie să ne hidratăm cât mai bine pielea, după fiecare duş. Avantajul pielii foarte bine hidratate este că nici nu se arde la soare atât de uşor, iar bronzul are o viaţă mai lungă.

Cura cu morcovi

Morcovii sunt legume foarte bogate în betacaroteni, iar o cură de cel puţin zece zile care constă în consumarea a 4-5 morcovi de mărime medie pe zi conferă o culoare frumoasă pielii, cu precădere celei deja bronzate. Dacă nu ne place să ronţăim morcovi, putem alege varianta sucului de morcovi pe care îl putem combina cu suc de mere şi chiar de sfeclă roşie, o alternativă sănătoasă băuturilor răcoritoare din comerţ, totodată.

Protecţie UVA/UVB

Luaţi-vă gândul de la uleiul de măsline folosit pe post de cremă pentru plajă! Este benefic pentru piele, însă folosit după plajă şi nu înainte sau în timpul expunerii la soare pentru că acesta nu face decât să favorizeze arderea pielii şi nu o protejează absolut deloc împotriva radiaţiilor UVA/UVB. Din cauza acestora, pielea îmbătrâneşte prematur, însă cancerul de piele este problema cu adevărat gravă cu care ne putem confrunta în lipsa unei protecţii împotriva radiaţiilor solare. Având în vedere pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă soarele în ultimii ani, cosmeticele cu SPF 30/50 sunt cele pe care trebuie să le alegem atunci când mergem la plajă.

Loţiunile după plajă

La fel de importantă ca şi protecţia din timpul expunerii la soare, este fixarea bronzului după aceea. Astfel, cel puţin în perioada în care facem plajă trebuie să înlocuim cremele de corp obişnuite cu loţiunile special concepute pentru după plajă. Acestea conţin substanţe care calmează arsurile solare şi “liniştesc” pielea agresată de radiaţii, clorul din piscină sau sarea din mare. În plus, cocteilul de vitamine şi minerale din compoziţia acestor cosmetice prelungesc durata bronzului şi împiedică pielea să se exfolieze. Pentru un efect wow, putem apela şi la loţiunile autobronzante, pielea noastră bronzată la soare căpătând astfel o nuanţă arămie şi mai pronunţată, însă partea proastă este că efectul acestor produse este de scurtă durată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Video: A „încins“ hora în curtea spitalului de fericire că s-a vindecat de coronavirus

https://youtu.be/UIBEWCJ86Bk   Un pacient, în vârstă de 60 de ani, jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, de fericire că a fost externat și...

Caz de Covid la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu”

Noul virus SARS CoV2 a ajuns și la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu”  din Runcu. Un pacient internat de curând a fost confirmat pozitiv. Pacientul...

Ai depus cerere pentru intrarea la pensie? Vezi dacă ești pe lista Casei Județene de Pensii!

La Casa Județeană de Pensii Gorj s-au înregistrat în ultimele trei luni peste 800 de cereri pentru intrare la pensie. Cele mai multe solicitări...

Prima clădire istorică din Gorj restaurată de „Ambulanța pentru monumente“

Primul monument istoric din județul Gorj care va fi restaurat prin proiectul „Ambulanța pentru monumente“ este cula Cioabă-Chintescu de la Șiacu, comuna Slivilești. „Prima...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini