spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSănătateCare sunt simptomele coronavirusului. Cum să eviți îmbolnăvirea

    Care sunt simptomele coronavirusului. Cum să eviți îmbolnăvirea

    Experții Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC): au făcut o listă cu simptomele coronavirusului COVID 19. Din observațiile de până acum, ei dau și sfaturi pentru evitarea îmbolnăvirii și spun și ce tratament poate fi eficace împotriva bolii. Totodată, arată categoriile de persoane expuse la complicații și spun că masca de față nu te protejează împotriva îmbolnăvirii.

    Care sunt simptomele?

    Din ceea ce știm până acum, virusul poate provoca simptome asemănătoare gripei, cum ar fi: febră (peste 38 de grade) tuse dificultăți respirație durere în mușchi oboseală. Perioada de incubație pentru COVID-19 (adică timpul dintre expunerea la virus și debutul simptomelor) este estimată în prezent între două și 14 zile. Cazurile grave dezvoltă pneumonie severă, sindrom de infecție respiratorie acută, sepsis și șoc septic, care poate duce la moartea pacientului. Persoanele cu afecțiuni cronice existente par să fie mai vulnerabile. În general, persoanele în vârstă și cele cu boli cronice (de exemplu, hipertensiune arterială, tulburări cardiace, diabet, afecțiuni hepatice și boli respiratorii) sunt fie mai expuse riscului de a dezvolta simptome severe.

    Sunt măștile chirurgicale bune de ceva? Nu. Măștile de față ajută la prevenirea răspândirii în continuare a infecției de la cei bolnavi la alții din jurul lor. Cu toate acestea, măștile nu par să fie la fel de eficiente în protejarea celor care nu sunt infectați.

    Cum se tratează? Nu există un tratament specific pentru această boală, astfel încât abordarea utilizată pentru tratarea pacienților cu infecții legate de coronavirus este de a trata simptomele clinice (de exemplu, febră, respirație dificilă). Îngrijire (de exemplu, terapia și monitorizarea de susținere – oxigenoterapia, gestionarea fluidelor și antivirale). Aceste metode pot fi extrem de eficiente pentru cei infectați.

    Metode de precauție! Când vizitați zonele cutrafic continuu ar trebui să: evitați contactul cu persoanele bolnave, în special cu cei cu tuse; evitați vizitarea piețelor și locurilor unde sunt manipulate animale vii sau moarte; urmați regulile generale pentru igiena mâinilor și igiena alimentelor; spălați-vă mâinile cu apă și săpun SAU folosiți o soluție dezinfectantă pe bază de alcool înainte de a mânca, după utilizarea toaletei și după orice contact cu animalele. Evita contactul cu animalele, fluidele sau excrementele acestora. Oriunde călătoriți, aplicați reguli generale privind igiena mâinilor și a alimentelor.

    Funcționează vaccinul antigripal? Nu. Gripa și acest virus sunt două virusuri foarte diferite, iar vaccinul antigripal sezonier nu ar proteja împotriva bolilor cauzate de coronavirus. Cu toate acestea, deoarece sezonul european al gripei este încă în curs, vaccinul antigripal este cea mai bună protecție disponibilă împotriva sezonului gripa și nu este prea târziu să vă vaccinați. Experții mai spun că un antivirus care să poată fi utilizat pe scară largă va fi disponibil, probabil, peste luni de zile.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: