18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăSănătateCe boli sunt cauzate de consumul excesiv de carne

Ce boli sunt cauzate de consumul excesiv de carne

Consumul exagerat de carne poate duce la consecințe grave asupra sănătăţii. Afectează metabolismul, nivelul de calciu din organism, dar și funcționarea rinichilor. Nu renunța la proteinele animale, dar respectă cantitățile corecte! Dintre toate alimentele, carnea este cel mai toxic aliment, conținând, pe lângă antibiotice şi hormoni, acceleratori de creştere şi anabolici, pesticide, chimicale din vegetale, furaje şi cereale consumate.

Cei mai mulți dintre români consumă carne din comerț, produsă și procesată în fabrici. Producătorii apelează la toate variantele legale şi ilegale pentru a creşte producţia de carne. De la hormoni de creştere, chimicale, la carne umflată cu apă sau tot felul de substanţe nocive. De asemenea, producătorii de carne folosesc tot felul de substanţe pentru a da gust cărnii, pentru a o face mai aspectuoasă, pentru a rezista mai mult în timp: E-uri, conservanţi, coloranţi, arome, alte chimicale nocive şi chiar toxice.

Cele mai frecvente probleme cauzate de consumul excesiv de carne:
Crește nivelul de colesterol: Conţinutul de colesterol din carne variază între 45-80 miligrame la 100 de grame şi ajunge până la 150-350 miligrame la 100 de grame în ficat. Trebuie consumat rar de către persoanele care au hipercolesterolemie, diabet sau boli de inimă. Riști să suferi de obezitate sau de boli de inimă: Mezelurile duc la creşterea în greutate, apariţia bolilor de inimă şi a diabetului, dacă sunt consumate în cantităţi ridicate. Mai mult, consumul de mezeluri trebuie să fie ocazional, nu mai mult de 50-60 grame o porţie şi fără să fie asociat la aceeaşi masă cu brânzeturi şi alte cărnuri.

Te predispune la cancer: Consumul frecvent de carne a fost asociat cu apariţia mai multor forme de cancer, printre care cancerul de colon, de rect, hepatic şi ovarian. Astfel, potrivit medicilor, persoanele care mănâncă în mod regulat carne friptă sau prăjită prea mult au un risc cu 60% mai mare să se îmbolnăvească de cancer pancreatic.

Importanța somnului pentru sănătatea organismului. Ce sfaturi ne oferă medicii

0
Somnul este deosebit de important pentru sănătate. Timpul în care corpul se află în repaus,...

Controlul medical periodic poate să salveze vieți

1
Controlul medical periodic este foarte important, deoarece poate să ducă la descoperirea, în faze incipiente,...
Bogdan Ionuț, tânărul care vrea să studieze Facultatea de Etnologie și Folclor: „Dansând mă simt în lumea mea, viața prinde contur”

Dansul, un bun exercițiu pentru asigurarea longevității

0
Dansul există din timpuri străvechi. Multe culturi, filozofii și religii au îmbrățișat dansul, deoarece are...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!