10 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 14, 2021
AcasăHeadlinesCinci călugări de la Mănăstirea Lainici, infectați cu SARS-CoV-2

Cinci călugări de la Mănăstirea Lainici, infectați cu SARS-CoV-2

Cinci teste de COVID-19 au fost pozitive în rândul călugărilor de la Mănăstirea Lainici. În noaptea de marți spre miercuri au fost luate 25 de probe de către lucrătorii de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.  Rezultatele au venit miercuri seară.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, 5 teste au fost pozitive, iar alte 20 negative.

Directorul DSP Gorj a precizat că se efectuează câte o anchetă epidemiologică pentru fiecare caz pozitiv de la Mănăstirea Lainici. Este posibil ca, la finalul anchetei, mănăstirea să fie carantinată pentru o perioadă de 14 zile.

Un călugăr a murit, iar starețul Ioachim este în stare gravă

Testarea de la Mănăstirea Lainici a început după ce un călugăr de la Mănăstirea Lainici, în vârstă de 50 de ani, a murit din cauza COVID-19, iar stareţul lăcaşului de cult, arhimandritul Ioachim Pârvulescu, este în stare gravă în urma infectării cu SARS-CoV-2.

Monahul Nicodim s-a stins din viaţă. Acesta mai avea şi alte probleme de sănătăte.

Stareţul Mănăstirii Lainicii, Ioachim Pârvulescu, a fost internat în Spitalul Orăşenesc din Motru, dar pentru că starea lui de sănătate s-a agravat, medicii au luat decizia să fie transferat la un spital din Bucureşti.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -