Cum îţi determină culoarea ochilor starea de sănătate! Iată ce au descoperit cercetătorii

0
84

ochiDeşi poate părea ciudat, cercetătorii au descoperit faptul că afecţiunile la care suntem predispuşi de-a lungul vieţii pot fi determinate de culoarea ochilor. Oamenii de ştiinţă spun că în urma studiilor s-a dovedit că persoanele cu ochi căprui au un timp de reacţie mai dezvoltat decât persoanele cu ochi albaştri, în timp ce persoanele care au ochii verzi sunt mai predispuse să dezvolte cancer ocular.

Ochii deschişi la culoare pot însemna un risc mai crescut de apariţie a cancerului, au descoperit cercetătorii. Motivul este acela că acest tip de ochi conţine mai puţin pigment care să-i protejeze de razele UV, deci, pe parcursul vieţii, riscul de apariţie a melanomului la nivelul învelişului median al ochiului este mai mare. Oamenii cu ochi deschişi trebuie să folosească ochelari de soare cu protecţie UV şi trebuie să fie atenţi şi în ceea ce priveşte expunerea pielii la soare, deoarece aceasta este mai predispusă la dezvoltarea cancerului de piele.

Ochii căprui

Potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Louisville, oamenii cu ochi căprui au timpi de reacţie mai dezvoltaţi în timpul activităţilor care reclamă mişcare.

Bine de ştiut

Schimbările culorii globului ocular din alb în roşu sau gălbui, înceţoşarea pupilelor sau inelul corneal care devine alb sunt semne ale necesităţii de a vizita imediat medicul, fiind posibilă prezenţa unei boli în organism.

Sursa: http://www.gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here