spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăSănătateCum să-ţi potoleşti foamea şi pofta de dulciuri în mod sănătos

    Cum să-ţi potoleşti foamea şi pofta de dulciuri în mod sănătos

    fructele-de-padureDin cauza stilului de viață alert, mâncăm pe fugă, în special alimente procesate, iar consecințele acestui regim sunt semnificative: riscăm să avem probleme cu greutatea, să ne îmbolnăvim și să ne simțim din ce în ce mai obosiți. De aceea, este important să ne stabilim un program zilnic de 3 mese și 2 gustări, pe care să-l respectăm cu strictețe. Astfel pentru o viaţă sănătoasă, trebuie să facem alegeri inspirate cum ar fi: semințe crude, alune de pădure, nuci și migdale, fructe proaspete, smochine deshidratate, ciocolată neagră, iaurt, legume crude, brânză semidegresată cu biscuiți din cereale integrale, humus cu batoane de legume. Humusul conține năut, usturoi, suc de lămâie, tahini (pastă de susan) și ulei de măsline. Toate aceste ingrediente sunt surse excelente de vitamine, minerale, proteine, fibre, grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Mănâncă humusul cu bețișoare de morcovi, batoane de țelină sau ardei gras. Printre seminţele recomandate de nutriţionişti se regăsesc semințele de in, de susan, de mac, de floarea-soarelui și de dovleac care nu numai că îţi potolesc foamea, dar conțin fibre și grăsimi sănătoase care mențin echilibrul dintre colesterolul „rău“ și cel „bun“. Ca gustare, consumă aproximativ un pumn de astfel de semințe. De asemenea, fructele sunt ideale pentru digestie şi când ţi-e pofta de ceva dulce. Sub formă de suc, fructele nu sunt o alternativă sănătoasă, căci, în procesul de obținere a sucurilor, se îndepărtează o mare parte din pulpă, unde se găsesc majoritatea substanțelor nutritive. Specialiştii recomandă şi fisticul pentru a-ţi satisface pofta de dulce.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: