12.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăHeadlinesGorj: Când începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie!

Gorj: Când începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie!

Medicii de familie se pregătesc să înceapă vaccinarea în propriile cabinete. Deși doar 59 de cadre au răspuns afirmativ solicitărilor venite de la Ministerul Sănătății, autoritățile dau asigurări că numărul locațiilor unde se efectuează imunizări este, la ora actuală, suficient.

„Va începe vaccinarea pentru cei care doresc să se imunizeze în cabinetele medicilor de familie. Vaccinul ce se va utiliza va fi Johnson & Johnson, făcându-se o singură doză. Odată cu distribuirea serului către medicii de familie, aceștia vor fi instruiți şi cred că de joi va putea începe efectiv vaccinarea. Cred că oamenii se vor îndrepta și spre aceste cabinet având în vedere că la Gorj răspunsul în privința vaccinării a fost afirmativ”, a transmis Răducan Morega, prefect de Gorj.

Centru drive-thru

Autoritățile iau în calcul ca și la Târgu-Jiu să se deschidă un punct de vaccinare drive-thru. “Am discutat cu toți factorii de răspundere din Gorj, vrem să facem o analiză exactă pentru a deschide un astfel de punct de vaccinare. Trebuie să fim siguri pe un anumit număr de persoane doritoare pentru ca dozele scoase să fie folosite. Cred că cea mai bună variantă ar fi, ca locație, pe stadion”, a transmis șeful DSP Gorj, Narcis Stoian.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -