Grevă japoneză în spitalele din Gorj. Care sunt revendicările

0
81

Cadrele medicale și personalul din sistemul de protecție a copilului Gorj, care fac parte din sindicatul SANITAS, au intrat, de ieri, în grevă japoneză. Acțiunea se desfășoară la nivel național. „Am aderat și noi la protest. Acțiunile vor continua în perioada următoare“, a spus Valentin Popa, liderul SANITAS din Gorj.

Activitatea nu a fost întreruptă. „Au continuat să își îndeplinească sarcinile zilnice, chiar dacă sunt, incontestabil, epuizați și lipsiți de orizont, atât în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de muncă, cât și acordarea tuturor drepturilor salariale în vigoare. Și în zilele următoare, aproximativ același număr de salariați din cele peste 420 de instituții publice de sănătate și asistență socială vor continua să protesteze. De această dată suntem hotărâți să nu se oprim aici până când vom obține condiții decente de muncă, deblocarea posturilor pentru cele două sisteme și respectarea legislației cu caracter salarial“, se arată într-un comunicat de presă al SANITAS.

Revendicările sindicaliștilor

Organizația sindicală a transmis și principalele revendicări: punerea în aplicare a legislației cu caracter salarial în vigoare la această dată; acordarea stimulentului de risc pentru personalul medical din unitățile sanitare, serviciile de ambulanță, DSP-uri, medicina școlară, unitățile de asistență medico-socială, care în perioada stării de urgență a intrat în contact cu pacienți suspecți de infecția cu virusul SARS-COV-2; acordarea stimulentului de risc pentru personalul medical din unitățile de asistență socială care în perioada stării de urgență a intrat în contact cu pacienți suspecți de infecția cu virusul SARS-COV-2; acordarea sporului de până la 30% pentru personalul din sistemul sanitar și cel de asistență socială conform Legii nr. 56/2020 și a Ordinului comun 1070/ 94/ 2087/2020; acordarea voucherelor de vacanță pentru tot personalul din sistemul sanitar și cel de asistență socială, din unitățile de asistență medico-socială și din medicina școlară; acordarea sporului de 55 – 85% pentru personalul din unitățile sanitare și DSP-uri conform Legii nr. 153/2017 și HG nr. 153/2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here