12.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăHeadlinesLucrări de renovare la Secția ATI COVID-19, pentru a crește siguranța la...

Lucrări de renovare la Secția ATI COVID-19, pentru a crește siguranța la incendii

În unitatea ATI amenajată în cadrul Secției Oncologie a Spitalului Județean de Urgență, acolo unde sunt tratații bolnavii de COVID-19, care prezintă forme severe se desfășoară, în această perioadă, lucrări de renovare cu privire la creșterea siguranție la incendii. Sunt înlocuite instalațiile electrice și cele de oxigen, după ce la mai multe spitale din țară au izbucnit incendii, care au dus la pierderi de vieți omenești și persoane rănite grav.

Managerul Dumitru Vienescu speră ca, până la finalul lunii mai, lucrările să fie finalizate: „După tot ceea ce s-a întâmplat la alte spitale din țară și a controalelor efectuate de ISU, se desfășoară lucrări de renovare la secția ATI COVID-19. Secția a fost împărțită în două compartimente. Într-o parte din compartiment se lucrează, se schimbă instalația electrică și cea de oxigen. Se mai efectuează lucrări de igienizare și renovare a băilor. După ce se finalizează lucrările, pacienții vor fi mutați în zona renovată, iar în partea rămasă liberă se vor continua lucrările. Sperăm ca prima etapă a lucrărilor să fie finalizată undeva în cel mult o săptămână și să mutăm pacienții în zona renovată în care sunt instalații noi, urmând ca cealaltă parte să fie terminată până la sfârșitul lunii mai“.

„Instalațiile sunt foarte vechi, din aluminiu“

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a precizat, la Radio Infinit, că instalațiile existente nu fac față la solicitările din acest moment: „Instalațiile sunt foarte vechi, din aluminiu, care nu au fost prevăzute pentru asemenea putere instalată, cât consumă aceste ventilatoare. În secția de oncologie nu se utilizau ventilatoarele. Erau prevăzute cu o putere instalată foarte mică și este normal că suprasolicitarea poate genera un risc și din acest motiv am luat această măsură de a schimba instalația electrică și cea de oxigen, pentru a evita ceea ce s-a întâmplat la alte spitale din țară.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -