Medic chirurg cunoscut, fost director al Spitalului Județean, diagnosticat cu COVID-19

0
811

Medicul chirurg Gheorghe Neață, de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu și fost director al unității medicale, a fost confirmat cu COVID-19. Acesta se află în izolare la domiciliu.

Ancheta epidemiologică a stabilit că nu e nevoie ca alte persoane din cadrul secției Chirurgie să fie plasate în izolare, deoarece au fost respectate măsurile de protecție. Medicul Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, spune că riscul ca Neață să fi transmis virusul către pacienți este minim: „În momentul de față, medicul este într-o stare bună, în izolare la domiciliu. Ancheta epidemiologică s-a finalizat și nu este nevoie ca alte persoane să fie plasate în izolare. Riscul ca să transmită virusul la alți pacienți este minim deoarece tot timpul au fost purtate echipamente de protecție. Se discută despre testarea personalului de la nivelul întregului spital, dar deocamdată se testează doar cadrele care au avut simptome“.

La Terapie Intensivă nu mai sunt locuri libere

Situația este dificilă la nivelul tuturor spitalelor din Gorj, pentru că sunt foarte mulți pacienți internați la Terapie Intensivă și nu mai sunt locuri libere. „În cazul în care o secție de terapie intensivă este plină, pacienții sunt transferați către alte spitale din țară, la fel cum spitalul nostru a primit pacienți din alte județe. Nu avem lipsuri în privința medicamentelor și a echipamentelor de protecție. Problema care se pune este a supraaglomerării secției“, a precizat Alexandru Nițu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here