spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăSănătateMotivul pentru care suferi de depresie primăvara

    Motivul pentru care suferi de depresie primăvara

    depresieVenirea primăverii aduce cu sine o o stare de bine multor persoane, însă se întâmplă ca mulţi dintre noi să fim încercaţi de anxietate sau chiar depresie. Psihologii britanici susţin că această stare afectează peste 23% din populaţia planetei între lunile aprilie şi mai în fiecare an.

    Dacă mulţi se bucură de temperaturile tot mai mari şi de soarele care, în pofida ultimelor zile de ploaie, îşi face tot mai simţită prezenţa, unele persoane pot fi încercate, în această perioadă, de episoade de depresie, pe care specialiştii în psihologie le descriu ca făcând parte din tulburarea afectivă sezonieră sau, popular, depresia de primăvară. Conform psihologilor, schimbarea garderobei, lungirea zilei, modificarea regimului alimentar şi scurtarea programului de somn ne dau sentimentul că suntem mai slabi, mai expuşi pericolelor. La pachet cu aceste gânduri care ne storc de energie de-a lungul zilei, mai apare şi sentimentul de nesiguranţă în ceea ce facem, inclusiv în lucrurile pe care le facem de mult timp.

    Conform unui studiu realizat de-a lungul a 10 ani, 30.000 de adulţi din SUA au ajuns să sufere de anxietate cronică după un puseu depresiv de primăvară. 18% dintre aceştia au dezvoltat fobii şi complexe de care s-au vindecat greu după mai multe tratamente psihologice. Conform specialiştilor britanici, depresia de primăvară apare inclusiv pe fondul unor carenţe de minerale şi vitamine din organism, scrie click.ro.

    Cum scăpăm de depresia de primăvară

    Deşi oamenii de ştiinţă nu au putut identifica, încă, factorii exacţi care generează depresia de primăvară, soluţii pentru a scăpa de stările de tristeţe şi apatie sunt numeroase. De exemplu, cel care suferă de depresia trebuie să-şi reevalueze, pe cât posibil, starea de spirit. După acest pas, evaluaţi-vă şi stilul de viaţă, obiceiurile zilnice. Acestea ţin de la programul de somn, la cel de muncă, la regimul alimentar şi la eventualele vicii. În ceea ce priveşte odihna, încercaţi să vă faceţi un program de somn consecvent. Organismul este destul de tulburat dacă într-o noapte va culcaţi la 02.00 dimineaţa şi într-alta la ora 09.00. Aşadar, pe cât puteţi, stabiliţi-vă un program de opt poate chiar nouă ore de somn, iar intervalul de timp să fie mereu acelaşi. Totodată, specialiştii vă recomandă să faceţi cât mai multă mişcare în această perioadă. Fie parcurgeţi o parte din distanţa de la muncă spre casă pe jos, fie că ieşiţi în parc sau vă duceţi chiar să alergaţi prin cartier sau prin parc, scopul este să vă puneţi corpul în mişcare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: