Noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul deținuților din Penitenciarul Târgu Jiu

0
102

Patru deținuți din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu au fost diagnosticați cu COVID-19 și transferați la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava

„În intervalul 28.11-08.12.2020, la nivelul Penitenciarul Târgu Jiu, în urma activității de monitorizare a stării de sănătate a persoanelor custodiate și a demersurilor specifice de intervenție, au fost identificate 4 noi cazuri de infectare cu virusul Sars-CoV- 2.

În cazul acestora, s-a dispus  transferarea la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării tratamentului specific (forme ușoare de îmbolnăvire)“, se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Târgu Jiu.

Una dintre persoanele infectate a fost încarcerată recent

Una dintre persoanele infectate cu noul coronavirus a fost încarcerată recent. „Menționăm faptul că una dintre persoane este recent încarcerată, măsurile specifice de prevenție fiind dispuse încă de la momentul depunerii (portul echipamentului de protecție, cazarea individuală).

Administrația locului de deținere urmează, în continuare, indicațiile Direcției de Sănătate Gorj și implementează măsurile stabilite la nivel de sistem (dezinfectarea spațiilor, intensificarea triajului epidemiologic al deținuților și al cadrelor, monitorizarea medicală a deținuților).

În prezent, activitatea unității se desfășoară în condiții optime, nefiind înregistrate disfuncționalități, iar starea de spirit a efectivului custodiat este corespunzătoare“, au mai transmis reprezentanții Penitenciarului Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here