Numărul romilor din Târgu Jiu infectați se apropie de 100

0
1597

Numărul persoanelor de etnie romă din cele două cartiere din municipiul Târgu Jiu care sunt infectate cu noul coronavirus se apropie de 100. Încă 19 persoane din Obreja și Meteor au fost internate, în ultimele 24 de ore, în unitățile spitalicești de pe raza județului, deoarece au fost depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

În total, la nivelul județului Gorj s-au înregistrat 37 de noi cazuri față de ziua precedentă. Direcția de Sănătate Publică a anunțat că 467 persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19.

La Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești sunt internați cei mai mulți pacienți, 115, dintre care zece sunt la terapie intensivă. Dintre aceștia, o mare parte sunt persoane de etnie romă.

„Cu pacienții de etnie romă ne înțelegem destul de greu. Primesc foarte multe pachete, și, apoi, ajung să arunce o mare parte din ce primesc. Am ajuns astfel, la depășiri mari în privința cantității de deșeuri pe care noi trebuie să le eliminăm“, a spus Constantin Târziu, managerul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești.

Pacienții externați se reîntorc într-o stare mult mai gravă

Pacienții internați la spitalul din Târgu Cărbunești nu mai vor să plece și chiar așteaptă să aibă două teste negative pentru a pleca: „În ultima vreme nu mai vor să plece și chiar așteaptă să aibă două rezultate negative la testările care se efectuează. Se întâmplă de multe ori ca pacienți cu COVID-19 care pleacă din spital, beneficiind de hotărârea Curții Constituționale să se întoarcă într-o stare mult mai gravă. Chiar așteptăm un pacient de la Țicleni, care are comorbidități, să se interneze, pentru că starea sa de sănătate s-a alterat“, a mai precizat Constantin Târziu.

Acesta a precizat că medicii și asistenții au ajuns într-o stare de epuizare: „Cadrele medical sunt obosite fizic și psihic, tracasate. Nu și-au putut lua concediu, dar este dreptul lor și trebuie să și-l efectueze“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here