Acasa / Sănătate / O farmacistă din Gorj va derula un proiect inedit destinat mamelor!

O farmacistă din Gorj va derula un proiect inedit destinat mamelor!

Anca Tadici, o tânără farmacistă din Târgu-Jiu, a deschis în primăvara aceasta singurul Centru de Educație pre și post natală din Gorj. Aici a organizat, alături de partenerii săi, cursuri folositoare tinerelor mămici. În curând va lansa un nou proiect dedicat tot mămicilor și bebelușilor!

Anca Tadici, o farmacistă din Târgu-Jiu, este și educator Lamaze, dar și consultant în alăptare. În primăvara acestui an a deschis unicul Centru de Educație pre și post natală din județul Gorj, organizând în lunile ce au urmat mai multe cursuri folositoare mămicilor și proaspeților tătici. În perioada lunii august, din cauza faptului că mai toată lumea a fost în concediu, la Centru nu a mai fost organizat niciun curs. Plină de idei și dornică să ajute și să împărtășească din ceea ce știe, Anca Tadici pune la punct ultimele detalii ale unei idei inedite: va începe un nou proiect care va fi bazat pe închirierea unor pompe de sân.

Farmacista povestește cum i-a venit ideea și ce va însemna proiectul său: „Încerc să dau drumul unui proiect intitulat «Închiriere pompe de sân »! se adresează mamelor care au nevoie ocazională de pompe de sân (în caz de furia laptelui, mastite), dar și pentru cele care au nevoie permanentă de o pompă, dar nu dispun de toți banii pentru a o achita pe loc. Vreau să introduc varianta ca după 14 săptămâni de închiriere, pompa să rămână în posesia mamei. Este vorba despre pompele electrice duble, care înjumătățesc timpul de pompare, așa că mama are mai mult timp pentru bebeluș. De asemenea, acestea au putere suficientă pentru a desfunda canalele și a scoate mult mai eficient laptele din sân. Kiturile sunt noi și sterile pentru fiecare mămică și cupa se alege în funcție de mărimea mamelonului fiecărei mămici. Săptămâna viitoare vor sosi pompele și pun la punct ultimele detalii. Proiectul de închirieri pompe de sân se va derula tot în cadrul Centrului de educație pre și post-natală Târgu-Jiu”, a spus farmacistul Anca Tadici, educator Lamaze.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*