spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSănătatePeste 1.000 de gorjeni au avut nevoie de consultații pentru depistarea alergiilor

    Peste 1.000 de gorjeni au avut nevoie de consultații pentru depistarea alergiilor

     

    Peste 1.000 de pacienți s-au prezentat la consultație la Cabinetul de Alergologie din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, de la începutul anului și până în prezent.

    „Pacienții alergici au nevoie de suport, de certitudinea că sunt în siguranță, siguranță care este dată de diagnosticul de precizie și aici intervine ajutorul abilitat al unei persoane implicate (psiholog), pregătită special, care ajută mult la confortul psihic al pacientului. Pacientul alergic este un pacient pentru care contează enorm calitatea vieții, iar colaborarea dintre un medic alergolog și un psiholog, atunci când vine vorba despre tratamentul unui astfel de pacient, este foarte importantă.
    Diagnosticarea corectă și tratamentul se reflectă în viața pacientului. Pacientul alergic este un pacient pentru care contează enorm calitatea vieții.

    Un adult cu rinită alergică sau urticarie cronică nu se poate concentra la locul de muncă, are un randament scăzut sau este nevoit să stea acasă în concediu medical, neputându-și îndeplini sarcinile de serviciu și, de cele mai multe ori, activitățile casnice.
    Alergiile afectează una din patru persoane și tendința este de creștere a incidenței lor. Se preconizează că, până în 2050, jumătate din întreaga populație a Europei va fi afectată de boli alergice.

    Nu puține sunt cazurile în care pacienții cu suferințe alergice prezintă tulburări de genul depresiei și anxietății; au aceste manifestări din cauza afecțiunii lor și au tendința de a se izola, consideră că devin împovărători pentru familie și chiar pentru prieteni“, a precizat dr. Simona Coleașă, medic alergolog-Cabinet Alergologie din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

    Consultația pentru depistarea alergiilor

    Consultația pentru depistarea alergiilor necesită mai mult timp.
    „Consultaţia alergologică este o consultație care necesită mai mult timp, este mai lungă decât în alte boli, puteți să vă gândiți la ea ca la o anchetă investigațională, totdeauna lăsând timp pacientului pentru investigații, uneori costisitoare, care prelungesc găsirea unor soluții (unii pacienți neavând resursele necesare pentru o serie de investigații nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate), fapt care îngreunează și mai mult și prelungesc punerea diagnosticului de certitudine.
    Totul se reflectă în productivitate, în utilitatea pacientului pentru societate și pentru el, familie, în general“, a mai precizat medicul Simona Coleașă.

    Pacienții au nevoie de suport

    Pacienții care se confruntă cu alergii au nevoie de susținere: „Au nevoie de suport, de certitudinea că sunt în siguranță, siguranță dată de diagnosticul de precizie, de certitudinea că viața nu le este amenințată și aici intervine ajutorul abilitat al unei persoane implicate, pregatită special, care ajută mult la confortul psihic al pacientului“, a transmis psihologul Mădălina Stanca, de la Cabinet Psihologie.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: