Acasa / Sănătate / Peste 300 de gorjeni, în autoizolare din cauza coronavirusului

Peste 300 de gorjeni, în autoizolare din cauza coronavirusului

Peste 300 de gorjeni se aflau, în weekend-ul trecut în autoizolare la domiciliu, după ce au intrat în contact direct sau indirect cu cetățeanul italian  sau cu tânărul de 25 de ani, din comuna Prigoria, care au fost depistați cu coronavirus. Larisa Panduru, medic primar epidemiolog în cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj, a precizat că nicio persoană din județul Gorj nu se află în carantină într-un spațiu amenajat special.

„În carantină sunt doar cei veniți din străinătate din zone carantinabile din Italia. În cazul județului Gorj, toate persoanele sunt pe autoizolare la domiciliu. Erau 314 persoane în autoizolare în data de 29 februarie. Termenele de autoizolare la domiciliu și carantină la domiciliu sunt sinonime, seamănă. Aceasta este directiva, după ultimele reglementări. Autoizolare este metodologia de pe site-ul Centrului Național de Boli Transmisibile și se folosește autoizolare la domiciliu pentru cei care au venit în contact apropiat cu persoana pozitivă de COVID-19“, a spus Larisa Panduru, medic primar epidemiolog în cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Tânărul din Prigoria, declarat vindecat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a hotărât ca familia tânărului din Prigoria care a intrat în contact direct cu acesta să intre în carantină într-un spațiul amenajat, dar membrii acesteia au refuzat.

De asemenea, primul pacient depistat cu coronavirus a ieșit negativ și la cel de-al doilea test și a fost declarat vindecat. Cu toate acestea, el nu poate să meargă acasă, pentru că membrii familiei sale sunt în autoizolare și nu poate intra în contact cu ei.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*