spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăSănătatePeste 4.250 de consultații oftalmologice în Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență

    Peste 4.250 de consultații oftalmologice în Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență

    Peste 4.250 de consultații au fost efectuate, de la începutul anului și până în prezent, la Cabinetul de Oftalmologie din Ambulatoriul (Policlinica) Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu. Programarea se face pe telefonic, online (https://programari.spitalgorj.ro/Appoin…/IndexAppointments)  sau personal la Ambulatoriu.

    „Pacienții trebuie să prezinte cardul de sănătate și un bilet de trimitere de la medicul de familie atunci când vin la consultație.

    La Cabinetul de Oftalmologie sunt tratate afecțiuni oculare, precum: cataractă, glaucom, vicii de refracție etc, iar pacienții care vin aici au vârste cuprinse între 3 și 90 de ani. La cabinet medicii prescriu ochelari de vedere și corecție optică, eliberează scrisori medicale și rețete, fac ecografii oculare.

    De asemenea, aici se poate face examenul fundului de ochi.

    Medicul oftalmolog poate descoperi în timpul examinării fundului de ochi atât probleme oculare, cât și prezența altor tipuri de boli: diabet (de reținut este că, la aproximativ 10 ani de la apariția diabetului, se poate instala retinopatia diabetică), hipertensiune arterială, glaucom (apar schimbări ale vaselor de sânge retiniene, hemoragii prezente pe discul optic), dezlipire de retină (o problemă care, netratată, duce către pierderea ireversibilă a vederii), ateroscleroză etc. Pacienții care au glaucom sunt luați în evidență și iau tratament permanent“, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

    Un bătrân din doi este afectat de cataractă

    O persoană din două, cu vârsta peste 60 de ani, este afectată de cataractă, boală al cărei principal simptom este scăderea acuităţii vizuale. Cataracta reprezintă principala cauză de orbire la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. „Diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, obezitatea, expunerea îndelungată la ultraviolete, fumatul și utilizarea steroizilor pe termen lung sunt principalii factori incriminaţi în apariţia cataractei. Dacă știți că aveți astfel de afecțiuni, un control oftalmologic vă va fi de ajutor!“, se mai precizează în comunicatul de presă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: