Acasa / Sănătate / Regulă obligatorie: la 3 cazuri de gripă într-o clasă, cursurile se suspendă

Regulă obligatorie: la 3 cazuri de gripă într-o clasă, cursurile se suspendă

Ministerul Educației și Cercetării anunţă că şcolile sunt obligate să facă triaj epidemiologic zilnic acolo unde sunt medici sau asistente, iar dacă sunt 3 cazuri de gripă într-o clasă, cursurile acelei clase se suspendă, potrivit unei note către Inspectoratele Școlare. Asta după ce ministerul Sănătăţii a anunţat declanşarea epidemiei de gripă.

Conform unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării, unitățile de învățământ au următoarele obligaţii pentru şcoli:

Realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unitățile de învățământ la începutul fiecărui schimb.

În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Focarul va fi raportat și la Direcția de Sănătate Publică județeană sau a municipiului București.

În cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspenda.

Realizarea dezinfecției unității de învățământ.

Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ.

Pentru toți copiii și elevii se vor asigura toate condițiile pentru respectarea normelor de igienă, mai ales în timpul pauzei de masă. Se va asigura obligatoriu apă și săpun în unitățile de învățământ, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea măsurilor de igienă personală și colectivă:

Spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea toaletei, la venirea acasă, etc.)

Spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor

Consumul de apă doar din surse sigure, autorizate

Amânarea, pe cât posibil, a manifestărilor sportive, culturale, etc, pentru a preveni aglomerarea și pentru limitarea transmiterii infecțiilor respiratorii.

Revenirea în colectivitate a copiilor se va realiza obligatoriu cu adeverință medicală.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării recomandă o colaborare strânsă între cadrele didactice și părinți în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire și a întreprinderii măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitate.

2 comentarii

  1. Balan Nederu Alexandra

    Buna seara, sunt mama a doi copii care invata in aceeasi unitate de invatamant, respectiv Sc.Gen. Gh. Tatarescu. Din decembrie si pana acum, au fost n. cazuri de gripa in aceasta scoala, pe care nu le-a raportat nimeni, mai rau, o clasa de copii, a fost cu streprococus pyogenis, fapt neraportat la DSP. Parintii continua sa isi aduca la scoala copiii bolnavi si nimeni, absolut nimeni, nu a luat nicio masura. Mentionez ca acea clasa nu a fost dezinfectata decat de parinti cu Igienol, doar pe banci. Ar fi bine daca s-ar sesiza cineva.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*