spot_img
11.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăSănătateReguli de aur pentru a avea un o piele frumoasă și sănătoasă

    Reguli de aur pentru a avea un o piele frumoasă și sănătoasă

    Experţii în domeniu susţin că nu doar cosmeticele pe care le folosim influenţează frumuseţea şi sănătatea pielii noastre, ci un ansamblu de factori, aparent banali, care determină, în timp, îmbătrânirea prematură, pigmentarea pielii, ridurile sau, privind partea bună, luminozitatea şi elasticitatea pielii, aspectul neted şi curat al ei. Aşadar, modul în care ne spălăm tenul, machiajul pe care îl folosim, dar şi ceea ce mâncăm sau facem zi de zi pot anula efectele pozitive obţinute prin diferite tratamente sau produse de îngrijire.

    Pielea deshidratată şi pielea uscată nu sunt unul şi acelaşi lucru, la fel de bine putând fi deshidratat şi tenul gras, iar această problemă nu se tratează exclusiv prin cosmetice, mai scumpe sau mai ieftine, după bugetul fiecăreia, ci prin hidratare internă. Consumarea unei cantităţi potrivite de apă şi eliminarea pe cât posibil totală a cafelei sau a ceaiului negru/verde – cafeina este responsabilă cu uscarea pielii – ar fi primii şi cei mai importanţi paşi în atenuarea deshidratării pielii. Totodată, indiferent cât ar fi de plăcute, baia şi duşul fierbinţi nu sunt recomandate pentru că usucă foarte tare epiderma.

    Alimentaţia are şi ea un rol extrem de important în frumuseţea şi sănătatea pielii sau a părului. Trei mese pe zi de tip fast-food nu ne vor asigura niciodată un ten luminos, neted şi lipsit de riduri, ba dimpotrivă. Ne sunt necesare fructe, legume şi seminţe bogate în vitamine, minerale şi uleiuri esenţiale. Legumele verzi, citricele, peştele, nucile, seminţele, morcovii şi alte legume/fructe bogate în vitamina A ar trebui să se afle zilnic în farfuria noastră dacă ne dorim o piele frumoasă.

    Fără cafea şi duşuri fierbinţi!

    1. Bea mai puţină cafea, pentru că unul dintre principalii vinovaţi pentru uscarea pielii şi înmulţirea ridurilor este cofeina. Încearcă să te hidratezi foarte bine, astfel încât să atenuezi aceste efecte asupra pielii, mai ales dacă nu poţi renunţa la cafea.

    2. Evită duşurile lungi şi fierbinţi, chiar dacă asta îşi doresc mulţi după o zi grea de muncă, şi nu uita că apa la temperaturi ridicate distruge primul strat al epidermei şi înlătură uleiurile naturale produse de piele, determinând uscarea în exces.

    3. Încearcă să dormi suficient! Somnul ajută la regenerarea celulelor şi, dacă vrei ca pielea ta să nu aibă un aspect obosit şi tern, acordă atenţia cuvenită orelor de somn.

    4. Nu sări peste mesele principale ale zilei, pentru că acest lucru duce la îmbătrânirea mai rapidă a pielii. Include zilnic în alimentaţia ta surse de vitamina C (citrice), E (avocado), A (cartofi dulci), care ajută pielea să se refacă, susţine Silvia Stănculescu-Vasalos, expert în chirurgie estetică. De asemenea, redu cantitatea de sodiu din alimentaţie, deoarece acesta absoarbe umezeala din piele, lăsând-o uscată şi fără viaţă.

    5. Nu exagera cu scruburile şi exfolierea! Dacă apelezi la această metodă de îndepărtare a celulelor moarte mai mult de o dată pe săptămâna asta înseamnă că accepţi să îţi agresezi pielea de bună voie şi să contribui la degradarea ei. Repetată prea des, această procedură nu face altceva decât să intensifice producţia de sebum şi apariţia coşurilor.

    6. Nu te epila cu ceară pe faţă! Mustaţa şi excesul de păr facial sunt într-adevăr inestetice, însă această metodă este prea agresivă pentru pielea de la nivelul tenului, care este cu mult mai sensibilă decât cea de pe corp. În timp, vei observa că ridurile şi semnele de îmbătrânire a pielii vor fi evidente mult mai repede, pentru că epilarea cu ceară este agresivă şi poate traumatiza foliculii, rămânând cicatrice foarte greu de tratat.

    7. Nu folosi perii de machiaj murdare! Chiar dacă nu te machiezi zilnic, obişnuieşte-te să speli o dată la câteva zile sau înainte de folosire periile de aplicare a machiajului şi buretele pentru fond de ten. Altfel, rişti să creezi un mediu propice pentru bacterii şi te vei întreba de ce tenul tău are probleme.

    8. Demachiază-te zilnic! Chiar şi în lipsa machiajului, tenul tinde să acumuleze impurităţi care trebuie curăţate atent pentru a regenera celulele şi a păstra un aspect sănătos şi luminos al tenului. După ce te demachiezi, spălarea feţei cu apă este obligatorie, pentru că ajută la curăţarea în profunzime a pielii şi la revigorarea ei, oferindu-i un aspect proaspăt.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: