Scenariul roșu în localitatea Novaci. Se închid școlile, barurile și restaurantele

0
213

Orașul Novaci va intra în Scenariul Roșu, după ce rata de infectare a depășit nivelul de 3 îmbolnăviri la 1.000 de infectări.

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj a decis marți, 20 octombrie, ca în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie să se aplice o serie de măsuri: „Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor; Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;  Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc; Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare; Se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise; 6. Se impune suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența “față în față” din unitățile de învățământ și desfășurarea cursurilor în sistem online“, se arată într-un comunicat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj.

Restricții și în Târgu Jiu

De asemenea, o serie de restricții vor fi aplicate și în municipiul Târgu Jiu, unde rata de infectare a depășit 1,5 la 1.000 de locuitori. Activitatea barurilor și restaurantelor se va putea desfășura în intervalul orar 06.00 – 23.00 și se va permite desfășurarea activității fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului. Aceleași măsuri se vor aplica și în localitatea Albeni, unde rata de infectare este de 2,48 la 1.000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here