Acasa / Headlines / Tineri suspecți de coronavirus, în Gorj

Tineri suspecți de coronavirus, în Gorj

Patru studenți din Gorj s-au întors acasă, recent, din China. Inițial tinerii au fost bănuiți că ar putea fi purtători ai coronavirusului, însă, în urma carantinei la domiciliu și analizelor efectuate, s-a demonstrat că niciunul dintre ei nu reprezintă vreun pericol.

Tinerii întorși acasă au fost sub monitorizare, conducerea Direcției de Sănătate Publică firmând că în prezent nu există niciun risc. ”Avand în vedere contextul epidemiologic actual – infecțiile cu coronavirus 2019 – vă comunicăm faptul că la nivelul Direcției de Sănătate Publică Gorj s-au întreprins măsuri în vederea instruirii personalului medico sanitar din unitățile sanitare (spitale, medici de familie, medici scolari) etc. privind modul de prevenire conform metodologiei de pe site-ul I.NS.P – C.N.S.C.B.T. București. Conform  prevederilor  metodologiei specifice, persoanele care vin în țară din zonele cu risc (China ) sunt obligate ca la sosirea în aeroport să completeze un chestionar legat de starea de sănătate, urmând ca acestea să fie autoizolate voluntar la domiciliu timp de 14 zile. La nivelul județului Gorj s-au aflat în această situatie un numar de 4 persoane (studenți), cărora le-a expirat perioada de supreveghere de 14 zile, fiind clinic sănătoși”, a transmis reprezentantul DSP Gorj, Elena Pițian.

Prevenție

Autoritățile susțin că purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Cu toate acestea, doar utilizarea unei măști nu este suficientă pentru a asigura un nivel adecvat de protecție și ar trebui adoptate și alte măsuri la fel de relevante. Folosirea măștii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor și cu alte măsuri de prevenire și control a transmiterii noului coronavirus de la om la om.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*