Acasa / Sănătate / Trucuri pentru a scăpa de mătreață. Sigur nu te-ai gândit să folosești așa ceva

Trucuri pentru a scăpa de mătreață. Sigur nu te-ai gândit să folosești așa ceva

Mătreața este o adevarată durere de cap, nu de puține ori cei care se confruntă cu ea caută diferite soluții pentru a rezolva problema. Înainte de orice trebuie să înțelegi care sunt cauzele ei. Mătreața poate fi generată de șampoanele nepotrivite și de tratamentele cosmetice de îngrijire a părului ca și de lipsa unor vitamine și minerale din dietă. Apa dură poate fi un alt vinovat pentru mătreață. Atunci când apa din casă conține calciu, fier și magneziu poate duce la uscarea scalpului sau la mătreață.

Iată cum scapi de mătreaţă peste noapte cu câteva trucuri de cosmetică naturale:

Iaurt anti mătreaţă

Spală părul cu şamponul tău obişnuit. Aplică iaurt proaspăt pe toată suprafaţa şi freacă bine la rădăcină. Lasă să acţioneze maxim 10 minute, apoi clăteşte şi mai şamponează o dată, cu foarte puţin şampon.

Toarnă o lingură de urzici uscate într-o ceașcă de apă fierbinte. Lasă urzica în apă fierbinte pentru cel puțin o oră. Apoi trece amestecul printr-o strecurătoare astfel încât să îndepartezi urzicile. Spală-ți părul. Unge-ți apoi podoaba capilară cu apa cu urzică și rămai așa timp de 30-40 de minute. Repetă procedura de cel puțin trei ori pe săptămână.

Amestecă trei linguri de oțet, indiferent că este de mere sau din vin, într-o cească cu apă fierbinte. Folosește mixtura pe post de balsam după ce te-ai șamponat. Oțetul și apa nu doar că te vor scăpa de mătreață, însă părul va deveni mătăsos și va fi ușor de pieptănat.

Aspirină

Pisează două-trei pastile de aspirină într-un şervet. Pune praful de aspirină într-un castronel şi amestecă cu şamponul tău. Spală-te normal pe cap, dar lasă şamponul cu aspirină să acţioneze circa 2 minute înainte de clătire.

Banană şi oţet

Pasează o banană coaptă şi amestec-o cu două ceşti de oţet alimentar. Masează scalpul cu acest amestec circa 5 minute. Înfăşoară părul într-un prosop cald şi lasă să ascţioneze 20 de minute, apoi spală părul în mod obişnuit. Repetă procedeul zilnic, timp de o săptămână, apoi doar o dată pe săptămână, pentru întreţinere.

Înainte de a te da cu șampon, aplică oțet alb pe păr. Lasă-l să acționeze câteva minute, clătește și apoi șamponează ca de obicei părul. Poți, de asemenea să schimbi etapele: întâi șamponezi, clătești, apoi aplici oțetul și limpezești părul.

Toarnă oțet de mere într-un recipient cu pulverizator ți aplică-l pe părul umed pe întreaga suprafață a capului. Lăsați să acționeze 40 de minute, clătește, apoi șamponează părul ca de obicei.

Prepară un mix dintr-o ceașcă de apă fiartă, peste care adaugi o ceașcă de oțet de mere i o mâna de frunze proaspete de mentă. Lasă la macerat două ore, apoi pune amestecul într-un recipient cu pulverizator. Aplică pe părul proaspat spălat, masează scalpul. NU clăti!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*