Vom trece la ora de vară. Cum ne afectează schimbarea

0
14

Trecerea la ora de vară se va face în ultimul weekend din martie, în noaptea de 30 spre 31 martie, ora 3:00 devenind ora 4:00.

Medicii sunt de părere că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de vară, deoarece trebuie să se trezească cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit.

Pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi mai serioase.

Studiile au demonstrat că pe perioada de vară sunt mai puţine infracţiuni şi accidente rutiere, iar oamenii consumă mai puţină energie electrică. De asemenea, ţările cu mai multe ore de lumină naturală au locuitori mai fericiţi.

Medicii recomandă să petreceți cât mai mult timp în aer liber, cu efectuarea unor activități fizice (chiar sub forma unor simple plimbări), precum și o alimentație bogată în fructe și legume proaspete.

Din cauza acestor efecte negative, mai mulţi parlamentari români vor renunţarea la ora de vară. Deputatul PMP (Partidul Mișcarea Populară), Marius Paşcan, a iniţiat un proiect legislativ prin care propune renunţarea la ora de vară, motivând că aceasta are efecte negative asupra sănătăţii populaţiei şi că perturbă transportul feroviar şi aerian.

Până în martie 2020, fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să comunice până în aprilie dacă intenţionează să aplice în mod permanent ora de vară sau pe cea de iarnă.

Astfel, ultima schimbare obligatorie a ceasului ar avea loc  în ultima duminica din martie 2021, (fiind ora de vară). Tările care vor dori să treacă permanent la ora de iarnă, vor putea face acest lucru în ultima duminică din octombrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here