Vrei să scapi de o sarcină nedorită? Atenție!Ginecologii din Gorj nu fac avorturi în postul Crăciunului!  

0
196

Majoritatea medicilor ginecologi din județul Gorj nu fac întreruperi de sarcină în postul Crăciunului, la fel cum nu fac aceste proceduri nici într-al Paștelui. Toate posturile de peste an sunt respectate cu strictețe de către medici, care urmează întocmai sfatul preoților, care spun că avortul în perioada posturilor creștine este o dublă crimă. Așa că, medicii ginecologi nici nu vor să audă de astfel de intervenții în perioada de dinaintea Crăciunului.

Perioada dedicată Postului Crăciunului îi determină pe tot mai mulți medici obstetricieni din județul Gorj să nu mai efectueze avorturi la cerere. Odată intrați în Post, numărul femeilor care solicită avortul la Policlinica Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu scade, căci gorjencele și-au învățat lecția: în Post, medicii le vor refuza categoric! Există două categorii de medici, cei care nu fac avorturi niciodată și cei care nu vor programa aceste intervenții la cerere în zilele de sărbătoare. Din păcate, România se află pe locurile fruntaşe în Uniunea Europenă în ceea ce priveşte numărul avorturilor la cerere. În post, medicii vor face chiuretaje doar dacă sarcina va pune în pericol sănătatea pacientelor. „În Post nu se fac întreruperi de sarcină! Majoritatea medicilor ginecologi din județul nostru respectă postul și nu pot face avorturi la cerere. Femeile au suficient timp în decursul anului să facă întreruperi de sarcină! Un avort la cerere nu este o urgență, avem dreptul să refuzăm pacientele. Dacă este cazul de o sarcină cu probleme, care pune în pericol viața pacientei, o urgență, atunci facem întreruperea de sarcină. Altfel, în post nu facem și nu încurajăm avorturile”, a spus medicul ginecolog Vasile Stănculete, șeful Policlinicii Târgu-Jiu.

În fiecare lună în spitalele din România se fac mii de intervenţii chirurgicale pentru întrerupere de sarcină. Potrivit legislaţiei, se pot face avorturi la cere până la 13 săptămâni. Preoții condamnă avortul: „ În orice moment al vieții, în Post sau în afara lui, avortul rămâne un fapt absolut condamnabil și este considerat a fi crimă, ucidere. Iar uciderea încalcă una din cele zece porunci care spune clar ‘Să nu uzici!’”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here