Acasa / Social / 1 Decembrie, repetiție pentru Centenarul de anul viitor
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

1 Decembrie, repetiție pentru Centenarul de anul viitor

Acțiunile dedicate Zilei Naționale a României se anunță ample în acest an. Prefectul Ciprian Florescu și-a propus să mobilizeze și primarii din județ, care au ca sarcină să aducă la Târgu Jiu delegații îmbrăcate în costume tradiționale. Florescu speră astfel ca autoritățile locale să se pregătească mai bine pentru evenimentele programate anul viitor și dedicate Centenarului Marii Uniri.

Prezența la manifestările organizate de 1 Decembrie la Târgu Jiu se anunță una foarte numeroasă, asta dacă programul prefectului va fi pus în aplicate. Ciprian Florescu vrea ca acțiunile din acest an să fie ca o repetiție pentru ceea ce se va organiza în 2018, când românii aniversează 100 de ani de la Marea Unire. „Ne dorim să avem o colaborare cât mai bună pentru ziua de 1 Decembrie cu primăriile din județul Gorj, asta în ideea în care anul viitor sărbătorim Centenarul și se dorește o manifestare mult mai amplă. Anul acesta putem să ne gândim, dacă vreți, la o repetiție și la o verificare a modului în care răspund primarii din județul Gorj la solicitările instituțiilor statului. Ne-am dori foarte tare ca de 1 Decembrie, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, să regăsim și oameni din județ, să avem o participare cât mai numeroasă, iar asta o putem rezolva numai cu sprijinul primarilor. Cred că ar fi frumos să vedem delegații de la fiecare localitate în parte, să îi vedem în costume populare, tradiționale, purtând drapelul tricolor la vedere. Cam asta înțelegem noi din colaborarea cu primarii”, a declarat, ieri, prefectul Ciprian Florescu.

„Sărbătoarea va fi împărțită în două segmente”

Potrivit tradiției, la Târgu Jiu se anunță o zi specială de 1 Decembrie. Pe lângă parada militară, edilii vor porni iluminatul pentru sărbătorile de iarnă și va fi organizat un spectacol în centrul orașului. „Se dorește o sărbătoare amplă, care să aducă în Piața Prefecturii cât mai mulți oameni. Așa cum este tradiția la Târgu Jiu, sărbătoarea de 1 Decembrie va fi împărțită în două segmente, partea de dimineață, care cuprinde ceremonialul religios și militar, plus o evocare a zilei de 1 Decembrie cu ajutorul instituțiilor subordonate Consiliului Județean și Inspectoratului Școlar, iar în partea a doua un eveniment organizat seara de Primăria Municipiului Târgu Jiu”, a mai adăugat prefectul Florescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*