1 iulie vine cu noul contract cadru semnat

0
12

Contractul cadru va fi semnată la 1 iulie. Asigurarea vine de la reprezentanţii Casei Judeţene de Sănătate Gorj, care spun că deşi amânat deja de două ori, sunt şanse mari ca a treia oară semnarea contractului aferent lui 2014 să se poată realiza la data stabilită. De acest lucru depinde şi alocarea bugetului.

A treia oară să fie noroc. Astfel speră medicii care nu lucrează decât contractual cu CJAS dar şi reprezentanţii instituţiei, ca pe 1 iulie să fie gata toate demersurile, iar contractul cadru să poată fi semnat de către medici şi CJAS. Un semn bun este faptul că normele metodologice sunt aşteptate în cursul săptămânii. În lipsa unui contract cadru updatat şi perfectat, activitatea furnizorilor de servicii medicale se desfăşoară în baza unui act adiţional la contractul existent. Problema este că şi acesta are o valabilitate limitată, iar la 31 mai trebuie semnat alt act adiţional, adus la zi. „S-a publicat HG în care s-a publicat pachetul de servicii şi contractul cadru pentru 2014-2015, iar săptămâna aceasta aşteptăm publicarea normelor metodologice de aplicare ale acestuia. La 1 iulie se va semna contractul, dar în cursul lunii iunie se face contractarea pentru 2014 şi se va merge pe act adiţional după noile acte normative”, a declarat Daniel Şurlea, directorul adjunct al CJAS Gorj.

De semnarea contractului cadru pentru 2014-2015 depinde şi ca bugetul necesar pentru restul anului să fie stabilit şi alocat caselor de sănătate. Mai mult, o dată cu încheierea contractelor la 1 iulie, se vor regla şi eventualele diferenţe de bani de la buget la care semnatarii au dreptul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here