spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăSocial18 microbuze şcolare, aşteptate în Gorj până la toamnă

    18 microbuze şcolare, aşteptate în Gorj până la toamnă

    Mult aşteptatele microbuze şcolare au ajuns şi la Gorj, doar că nu câte spera şeful ISJ, Ion Işfan, la un necesar de 35 de autovehicule. Repartizarea a făcut-o Ministerul Dezvoltării la nivel de ţară, Totuşi, lunile rămase până la finele anului ar putea schimba situaţia şi restul de microbuze vor ajunge acolo unde este nevoie, adică în comunele cu deficite mari.

    Asigurările le dă Ion Işfan, şeful ISJ Gorj, care spune că şi în judeţul Gorj vor ajunge 31 de microbuze şcolare, deşi au fost solicitate 35 de maşini. „Programul este adresat elevilor din mediul rurale, iar patru localităţi din mediul urban au fost declarate neeligibile. Microbuzele vor ajunge în 2 etape: până la 1 septembrie, 18 maşini vor veni, iar în perioada octombrie-decembrie, şcolile îşi vor lua în primire alte 13 microbuze”, a declarat Ion Işfan, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj. Cele trei localităţi unde elevii au deja microbuze proaspete sunt Bustuchin, Bîlteni şi Bălăneşti.

    La Bîlteni, mulţi elevi, tot puţine microbuze. Cum transporţi 1000 de elevi cu trei microbuze?!

    Edilii din comunele unde au ajuns cele 3 microbuze spun că şi în aceste condiţii transportul elevilor se va face cu dificultate. Un exemplu de acest fel este întâlnit la Bâlteni. „Liceul Tehnologic Bîlteni care are 14 unităţi şcolare şi numără 1357 de elevi avea până ieri două microbuze şcolare de câte 16 + 1 locuri. Sunt 48 de locuri pe care le asigurăm cu microbuzul primit ieri. Este insuficient, dar mulţumim Guvernului şi pentru acesta, că cererea ne-a fost acceptată, dar vom mai avea nevoie de încă un microbuz”, a declarat Gheorghe Păsărin, edilul din Bâlteni. Mai sunt încă probleme de rezolvat la transportul elevilor, şi încă multe, pentru că sunt localităţi vitregite de ani buni de microbuze, iar elevii sunt nevoiţi să parcurgă pe jos km buni de acasă până la şcoală. La Săcelu, Ioneşti sau Fărcăşeşti, primarii au apelat la serviciile unor firme de transport pentru a rezolva, fie şi temporar, problema transportului şcolar. Nu este drept însă ca micuţii să sufere doar pentru că cei de la cârma ţării au un singur răspuns pentru toate problemele: „Nu se poate! Nu avem cu ce!” şi le ia ani să vadă şi …portiţele.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: