Acasa / Headlines / 20 de localități din Gorj „în grija” noul operator de salubritate

20 de localități din Gorj „în grija” noul operator de salubritate

Crește numărul comunelor care încheie contracte cu noul operator de salubrizare ce desfășoară activitate și în județul Gorj. Ultimul edil care s-a alăturat celor care lupta împotriva deșeurilor este cel din Stejari, și acolo colectarea urmând să se facă selectiv, din poartă în poartă.

Tot mai multe comune din județ se alătură noului operator de salubritate în lupta cu deșeurile menajere. La ora actuală sunt 20 de primării care au încheiat noi contracte, responsabilii pe această problemă declarând că pe finalul anului numărul primăriilor care nu vor mai duce grija gunoaielor se va dubla.  „De când am venit în administrația județeană mi-am propus ca acest județ să scape de deșeuri și se pare că încet, încet, cu ajutorul primarilor, am reușit să facem acest pas. În momentul de față avem un operator la nivelul județului care va ridica deșeuri din 20 de localități. Ultima discuție am avut-o cu primarul din Ștejari care avea această problemă, firma care lucra acolo nu a mai ridicat deșeurile dar acum s-a rezolvat și acolo. Din discuțiile avute cu primarii eu cred la începutul lui septembrie- octombrie, cel târziu,  cel puțin 40 de comune din acest județ vor veni în rândul acestei asociații făcute la nivel județean din care fac parte toate comunele. Inclusiv în zona Rânca se va rezolva problema. Nu s-a renunțat la vechiul operator ci noul operator a intrat doar pe zonele unde erau probleme. Acum este o mică concurență pe piața din Gorj, lucru care nu s-a întâmplat până mai de curând. Noul operator este firma SUPERCOM din București, are flotă nouă, cu un număr mare de angajați, cu o activitate în peste 4 județe.”, a declarat directorul SJGADAS Gorj Luis Popa.

„Unde nu se vrea, nu se vrea!”

Directorul Serviciului Județean  de Gestionare a Deșeurilor susține că față de comunele din județ, municipiul Târgu Jiu refuză orice colaborare. Zonele afectate din oraș de deșeurile menajere rămân o problemă în ciuda acțiunilor de voluntariat. „La nivelul municipiului, o spun în mod direct, problema deșeurilor s-a rezolvat doar pe moment, când au fost acțiuni de ecologizare. Și, față de restul județului, primăria nu a apelat niciodată la ajutorul nostru ca serviciu, practic consideră că poate rezolva singură această problemă, deci, fiecare să-și urmeze drumul. Cei care au înțeles ce le-am spus, nu mai au probleme cu deșeurile. Unde nu se vrea, nu se vrea!”, a mai declarat Popa.

7 comentarii

  1. felicitari pentru rezultatele obtinute in una din cele mai delicate probleme ale momentului.cred ca aceasta problema se va rezolva daca incepem educatia cu adevarat a copiilor incepand cu clasa a I-a si cu amenzi mari la cei care produc si arunca deseuri pe unde vor incepand de la persoanele fizice si terminand cu cele juridice.fara legi bine gandite si fara educatie nu putem avea rezultate decat daca se vor aplica amenzi foarte mari pt ca atunci toti se vor feri de ele.

    • Care felicitari ? Dupa ce a dus Polarisul in faliment si a fost dat afara de la conducerea Polarisului maestrul in falimentari Popa sa angajat la stat , sa puna cruce si Consiliului Judetean .Oare cat a fost spaga de la noua firma de salubritate? Oare noua firma unde duce gunoiul fiindca nu are propria groapa .

      • @Grigorie…pentru cunostinta dumneavoastra nu am fost dat afară din firma Polaris, mi-am dat demisa, in urma castigarii concursului pentru postul pe care il ocup în cadrul Serviciului Judetean de Gestionare a Deseurilor si a Activitatilor de Salubrizare Gorj…a fost decizia mea sa plec. În același timp, nu am bagat aceasta firma in faliment…cand aveti timp putem discuta pe cifre, daca aveti curajul, binenteles, sa va asumati identitatea. Și pentru cultura dumneavoastra generala, indiferent de ce operator opereaza in judetul Gorj toate deseurile colectate sunt depozitate la depozitul ecologic din Targu Jiu (operatorii nu sunt obligati sa aiba prorpia groapa de gunoi). Asa ca…de comentatori „sportivi” sunt satul…

  2. Wow, unde era salvarea gorjenilor! Oricat ar fi Romanescu de ghiolban, nici asta nu-i departe. Un palavragiu, care vrea prea marire prin administratie. Asta cu concursul unor asa zisi gazetari morti de foame, care se livreaza pe o shaorma cu de toate. Vax

  3. personal nu il cunosc pe dl. Popa dar oare cine poate sa ocupe posturile cheie din acest judet in acest moment.daca dl. Popa nu este capabil la salubritate oare cine stie mai bine ce inseamna acest lucru in judet?a facut cineva salubrizare mai mult decat dl.Popa? ne confruntam in continuare cu oameni care nu vor sa inteleaga ca la tomberon nu se arunca resturi de materiale de constructii sau ca in cartierele din Tg jiu pubelele sunt pline de cenusa de la cazanele pe combustibil solid .noi cetatenii ne batem joc si apoi comentam caunul si altul nu isi face treba.putemavea rezultate daca avem si legi care sa faca ordine in aceasta tara care este condusa de semianalfabeti.este incorrect sa dam cu pietre in cei care inca mai fac ceva pt.aceasta tara.

  4. “Liviule”, se vede treaba ca tu esti unul dintre semianalfabeti.Te tradeaza exprimarea si greselile gramaticale.inca ceva, singurul capabil din administratia municipiului Targ Jiu este Luhsu, cel care se supara mereu ca vacarul pe sat, se cearta si da vina pe toata lumea, iar orasul arata deplorabil.Felicitari badie si poate ca vom auzi candva si de bine despre urbea noastra.

  5. dl.zorro ,va deranjeaza ideia sau doar faptul ca sunt cateva greseli de ortografie in comentariu? daca vreti sa va implicati in rezolvarea problemelor din sistem, va doresc succes. daca sunteti in sistem si nu faceti nimic pt a indrepta lucrurile sa va ganditi daca locul dvs. este acolo. poate sunteti si dvs unul din vampirii care sug din bugetul local.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*