200 de brazi pentru gorjeni, de la Direcţia Silvică!

0
42

Aproximativ 200 de brazi vor putea fi achiziţionaţi de gorjeni, pentru sărbătorile de iarnă, de la Direcţia Silvică Gorj, începând cu 10 decembrie. Preţurile se menţin pe aceeaşi linie de anul trecut şi variază în funcţie de dimensiuni. În acest an vor fi totuşi, mai puţini decât anul trecut, urmare a retrocedărilor suprafeţelor de pădure de răşinoase din zonele montane ale Gorjului.

brazi

Gorjenii care vor să simtă şi în această iarnă miros de cetină în case vor putea cumpăra de la Centrul de colectarea a fructelor din zona Preajba din Târgu-Jiu, în jur de 200 de brazi. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj au primit aprobare de la Regia Naţională a Pădurilor pentru tăierea a 650 de astfel de răşinoase destinate împodobirii pentru sărbătorile de iarnă. Nu vor fi uitaţi nici foştii angajaţi ai Direcţiei Silvice Gorj care au ieşit la pensie. „Din cei 650 de pomi care vor fi tăiaţi anul acesta, în jur de 450 vor fi destinaţi pentru personalul silvic. Fiecare din ei primeşte un pom gratuit, conform contractului colectiv de muncă, dar şi pensionarii silvici care au plecat din locurile noastre. Deci, la vânzare vor fi în jur de 200 de pomi de Crăciun. Brazii vor fi vânduţi la centrul de fructe de la Preajba, începând cu 10 decembrie”, a declarat directorul Direcţiei Silvice Gorj, Ovidiu Cârstoc.

Preţuri

Numărul răşinoaselor ce vor lua calea comercializării pentru a le face gorjenilor sărbătorile Crăciunului şi Revelionului mai frumoase este mai mic, în acest an. Ideal pentru cetăţenii gorjeni este faptul că, în acest sezon rece, preţul unui brad nu va fi peste cel de anul trecut. Acesta depinde de categoriile de înălţime. „Pomii de Crăciun sunt mai puţini decât anul trecut datorită faptului că s-au mai retrocedat suprafeţe de pădure pe zona de munte şi implicit s-a redus suprafaţa de răşinoase. Preţurile nu sunt cu mult diferite faţă de anii trecuţi. Sunt pe categorii de înălţime până la 1,30 metri, între 1,30 metri şi 2 metri şi între 2 şi 3 metri. Peste 3 metri sunt consideraţi comenzi speciale şi preţurile pleacă de la 300 de lei pe fir, în funcţie de înălţime şi avem chiar şi până la peste 18 metri”, a mai precizat Ovidiu Cârstoc. Anul trecut, toţi brazii ce au fost tăiaţi pentru a fi comercializaţi cu aprobarea Regiei Naţionale a Pădurilor au fost vânduţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here