19.5 C
Târgu Jiu
vineri, august 12, 2022
AcasăSocial200 de brazii, scoşi la vânzare pentru gorjeni

200 de brazii, scoşi la vânzare pentru gorjeni

Pomii de Crăciun vor putea ajunge în casele gorjenilor începând cu 1 decembrie. Direcţia Silvică pune în vânzare, pentru populaţie, 200 de brazi, care sunt aşteptaţi să ajungă în depozit zilele acestea. La capitolul preţuri, noutăţi vin pentru brazii ceruţi la comandă specială.

Gorjenii mai au de aşteptat câteva zile până când vor putea cumpăra brazii puşi în vânzare de Direcţia Silvică. 200 de pomi, cu preţuri similare anului trecut, între 27 şi 35de lei vor putea fi achiziţionaţi din depozitul de la Preajba, iar zilele acestea, pomii sunt aşteptaţi să sosească. Ca în fiecare an Romsilva a alocat un anumit număr de pomi şi pentru nevoile proprii ale Direcţiei Silvice, dar totodată, brazi vor pleca şi la alte Direcţii Silvice din ţară. În urma dispoziţiilor primite de la Romsilva, pentru sărbătorile de Crăciun şi Revelion, Direcţia Silvică va recolta un număr de 880 de pomi, în special brad. Din aceştia 200 de bucăţi vor fi destinate vânzării către populaţie, iar diferenţa de 680, vor fi necesari pentru nevoile proprii ale Direcţiei Silvice şi Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva. Mai exact, 450 de salariaţi, dar şi pensionari vor beneficia de brazi de Crăciun, iar diferenţa de 250 de pomi vor merge la Romsilva pentru a fi distribuiţi personalului altor direcţii”, a declarat directorul Direcţiei Silvice. Cât despre preţurile de referinţă, acestea sunt stabilite la ora actuală. Gorjenii vor scoate din buzunar 27 de lei, pentru pomii între 1-1, 30 metri, dacă se procură de la Ocoalele silvice de munte precum Polovragi, Runcu sau Padeş sau Runcu. Preţul urcă la 35 de lei pentru achiziţionarea pomilor de la centrul de fructe de la Preajba. Pentru brazii cu dimensiuni de la 1,30-2 metri, costul atinge 34-40 lei, iar pentru pomii cu dimensiuni de la doi la trei metri, costul este 45 de lei. La capitolul preţ, sunt şi noutăţi. „Comparabil cu anii trecuţi, comenzile de brazi înalţi, de peste trei metri, au anul acesta costuri mai reduse cu 100-200 de lei. Pomii vor fi puşi la vânzare între 1 -7 decembrie, obligatoriu însă este ca fiecare brad să conţină sigiliu crotaliu. Noi le-am comandat deja la Imprimeria Naţională. Cei care vor comercializa brazi fără aceste însemne vor răspunde în faţa legii”, a subliniat Ovidiu Cârstoc. Asigurarea dată de Direcţia Silvică la capitolul măsuri de securitate şi de respectare a normelor legale este clară. Nu vor fi puşi în vânzare decât brazii cu crotalii, care fac dovada provenienţei lor legale, iar în toată această perioadă au fost demarate verificări ale angajaţilor Direcţiei cu sprijinul Poliţiei. Potrivit conducerii Direcției Silvice Gorj, brazii care vor ajunge la populaţie sunt tăiaţi la Polovragi, Novaci, Runcu, Tismana și Padeș. Controalele vor fi înteţite de angajaţii Direcţiei Silvice şi poliţişti pentru a îndepărta riscurile de ilegalităţi.

Termocentrala Mintia scoasă la vânzare. Vezi prețul

0
Termocentrala Mintia va fi scoasă la vânzare, în bloc, pe data de 15 iulie, licitaţia publică urmând să plece de la un preţ de 91,23 milioane euro, exclusiv TVA, a anunţat luni Instituţia Prefectului Hunedoara

Constantin Ștefan cere modificarea Planului de restructurare a CEO

0
Statul ar trebui să vândă 20% din Complexul Energetic Oltenia (CEO), potrivit Comisiei Europene. Un...

Stop vânzării haotice a terenurilor românilor! Vezi cine solicita asta

1
Parlamentarii PSD de Gorj susțin inițiativele legislative care vor stopa vânzările haotice ale terenurilor din...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!