spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăSocial2013 vine cu planuri ambiţioase în Rovinari

    2013 vine cu planuri ambiţioase în Rovinari

    Primăria Rovinari speră ca măcar în acest an Consiliul Judeţean să ajute oraşul, prin bugetul alocat. Deşi este conştient de faptul că bugetele alocate la început de an nu sunt substanţiale ca şi valoare, administratorul public al Primăriei Rovinari, Constantin Podaru speră ca în suma repartizată să se regăsească măcar cotele de cofinanţare.

    Calcule peste calcule, dar şi speranţe. Printr-o astfel de situaţie trec autorităţile locale din Rovinari care speră ca în acest an bugetul alocat de Consiliul Judeţean să fie unul mulţumitor. Administratorul public al instituţiei se gândeşte la faptul că prioritară este asigurarea cotelor de cofinanţare a proiectelor. „Din punctul nostru de vedere 2013 începe sub auspiciile unui buget mai bun, dacă nu cel puţin la fel de bun ca cel din 2012. Încă lucrăm pe cifre virtuale, aşteptăm aprobarea bugetului la nivel central, iar ulterior, la nivel judeţean. Sper să fie bine anul acesta, da Primăria Rovinari este obişnuită să nu i se dea aşa că ne punem nădejdea în veniturile proprii. Sper să se înţeleagă că şi Primăria Rovinari are nevoia ei, măcar pentru cotele de cofinanţare pe care le avem pentru proiectele depuse pentru finanţări externe”, a declarat Constantin Podaru, administrator public Primăria Rovinari.

    Dacă în prezent bugetul se calculează de fiecare primar, în funcţie de proiectele avute, după prezentarea bugetului de către executiv, Consiliul Judeţean va putea afla ce sumă îi este repartizată Gorjului. Proiectele de investiţii ce urmează a fi realizate în acest an sunt multe la număr, însă, important pentru primar este planul legat de asigurarea intrării în oraş pe patru benzi de circulaţie, precum şi materializarea unui plan de investiţii în patru noi parcări, moderne, dotate după standarde europene. „Un important proiect de investiţie, prins în bugetul pe 2013 va continua şirul parcărilor ridicate în oraş-la cele două parcări moderne existente deja, se vor adăuga alte patru parcări, acoperite, dotate cu barieră, camere de supraveghere şi care răspunde cerinţelor locuitorilor. Cel mai probabil le vom inaugura până la finele lunii aprilie”, a subliniat Podaru. Tot la capitolul parcări, se are în vedere amenajarea a 100 de locuri de parcare pe canalul Prundel, lângă parcul Central, care va reda zonei un aspect civilizat şi dorit de rovinăreni. Cum orice oraş are nevoie să transmită un mesaj ambiţios, demn de un gospodar, oraşul Rovinari nu face rabat. Anul acesta, ambiţiile sunt mari pentru rovinăreni. Intrarea în oraş va oferi şoferilor un prilej de admiraţie şi mai ales, fluidizare, dat fiind că primarul intenţionează realizarea a patru benzi la intrare, despărţite la mijloc atât de un spaţiu verde, adecvat, dar şi de stâlpi de iluminat.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: