Acasa / Social / 73 de ani de la inaugurarea Coloanei Infinitului

73 de ani de la inaugurarea Coloanei Infinitului

Coloana Infinitului a împlinit, ieri, 73 de ani, de când a fost înălţată şi practic a devenit un simbol pentru târgujieni. Acest eveniment nu putea fi altfel sărbătorit, decât într-un cadru festiv şi special, alături de oameni, de valoare, printre care Ion Caramitru şi Sorana Georgescu Gorjan, fiica lui Ştefan Georgescu-Gorjan, constructorul Coloanei Infinite.

Iubitorii de artă şi frumos, care au dorit să se întâlnească cu actorul Ion Caramitru, au putut face acest lucru, mergând la Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, acolo unde artistul a susţinut un recital de poezie eminesciană, alături de muzicianul Aurelian Octav Popa. Ion Caramitru a declarat faptul că a fost de nenumărate ori în Gorj şi că este foarte apropiat de Târgu-Jiu. Actorul a adăugat că simbolul Târgu-Jiului, Coloana Infinitului este vie şi că această capodoperă este o minuni a lumii, o minune a artei universale iar obligaţia noastră a tuturor gorjenilor este să o păstrăm, aşa cum ar fi vrut Brâncuşi.

Alături de marele actor, la manifestare a participat şi Sorana Georgescu Gorjan, fiica lui Ştefan Georgescu-Gorjan, constructorul Coloanei Infinite. Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” a organizat, cu acest prilej şi o expoziţie de fotografie intitulată „Istoria unui simbol naţional -Coloana fără sfârşit”, la Centrul de Informare turistică din Parcul Central. „Am vernisat o expoziţie de fotografie inedită, în premieră, la Târgu-Jiu, fotografiile care reprezintă înălţarea Coloanei Fără Sfârşit, şi care au fost expuse publicului, în versiuni complete. Fotografiile sunt realizate după clişee din arhiva personală a Soranei Georgescu Gorjan”, a spus Ovidiu Popescu, directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*