A încetat din viață un renumit alpinist gorjean

0
270

George Dijmărescu, romanul considerat cu cele mai mari performanțe din alpinismul românesc, s-a stins din viață. ” Veste tristă…Românul cu cele mai mari performanţe în alpinism a încetat din viață . George Dijmarescu un Gorjean născut în Turcinesti a ajuns de nouă ori la rând în punctul geografic cel mai înalt al planetei. Fapt mai puţin întâlnit, într-una din încercări a reuşit să urce singur şi fără echipament special pentru respirare. De alte câteva ori a ajuns pe K2, cel mai dificil de urcat munte de pe glob, însă nu a atins vârful. Un gorjean cu cetăţenie americană este românul cu cele mai mari realizări în domeniul alpinismului din toate timpurile. Condoleanțe familiei!”, se arată in postarea publicată pe Facebook de către Claudiu Fiu, vicepreședintele AJVPS Gorj.

Gheorghe Dijmărescu a fugit din România în anul 1985. „Am trecut Dunarea înot si am ajuns in Iugoslavia. Am mers doua saptamani pe jos, dar am fost prins de grănicerii iugoslavi la graniţa cu Slovenia“, povestea în anul 2012 pentru jurnalul.ro.

Acesta a cucerit, începând din anul 1999, vârful Everest de numai puţin nouă ori, iar de alte câteva ori a urcat pe muntele K2, considerat cel mai dificil de escaladat din lume, dar fără să ajungă în vârf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here