A plătit amenzile de circulaţie cu monede de 5 bani

3
62

Scandal mare ieri, la casieria din cadrul Primăriei Fărcăşeşti. Şi asta pentru că angajatele plătite să încaseze taxele şi impozitele de la oameni au refuzat să primească banii de la o familie care dorea să-şi achite dările către stat, dar şi amenzile de circulaţie în monede. Cum ar fi stat aproape toată ziua să numere monedele care însumau valoarea de 316 lei, femeile au preferat să refuze banii, sfătuindu-i pe oameni să meargă mai întâi să schimbe în bancnote, să le fie mai uşor la numărat.

Familia Dodescu din comuna gorjeană Fărcăşeşti, a dorit să se răzbune cumva pe cele două angajate de la serviciul financiar al primăriei cu pricina. Aşa se face că au adunat în monezi cât mai mărunte suma datorată din amenzi şi impozite. Numai că angajatele au refuzat să le primească plasa cu mărunţiş. În replică, angajatele susţin că nu au refuzat banii, ci i-au rugat pe cei doi să participe la numărat. Supărarea omului a venit din urmă cu ceva vreme, când s-a trezit cu un proces verbal încheiat de poliţişti pentru o amendă de circulaţie. Problema omului este că angajatele au primit procesul-verbal în copie, lucru care l-a deranjat până la extrem. „Sunt supărat pe ele că au primit un proces-verbal al unei amenzi în copie şi nu trebuia. Aveam de plătit câteva amenzi de circulaţie şi impozitul de la casă şi maşină. Toate însumate valorează 316 de lei. Ca să mă răzbun pe cele două angajate de la financiar, am adunat monezi de cinci bani, de 10 bani şi le-am adus ca să plătesc tot ce datoram la stat, dar să numere la bani mărunţi să vadă şi ele cum este să-şi bată cineva joc de ele”, a declarat nervos pe refuzul funcţionarelor, George Dodescu. Nici soţia acestuia nu a scăpat nederanjată de atitudinea celor două angajate. Venind cu plasa cu mărunţiş, femeia s-a trezit că este îndrumată să facă ea fişicurile cu bani. „Am venit cu plasa cu bani să achit dările, dar cele două funcţionare m-au trimis să schimb banii că ele nu se apucă de numărat la mărunţiş. Mi-au spus să fac eu fişicurile dacă vreau să-mi primească banii, sau să merg să-i schimb. Nu cred că este corect să mă apuc eu să fac fişicuri, pentru că este treaba lor”, a afirmat Cecilia Dodescu, vizibil deranjată de atitudinea celor două angajate ale primăriei.

„I-am rugat să ajute la numărat”

Acuzate că nu vor să primească mărunţişul, angajatele susţin că nu este adevărat. Ba mai mult acestea susţin că i-au rugat doar să le dea o mână de ajutor la număratul banilor. „Nu este adevărat că am refuzat să primim mărunţişul, ci am rugat-o pe doamna respectivă să ne ajute la făcut de fişicuri. Am sunat la trezorerie să vedem dacă avem voie să primim banii resectivi, şi ne-au spus să-i primim. Problema acestei familii este mai veche, de aproape un an de zile procedează în acest fel. Până acum au venit cu sume mai mici, dar tot mărunţiş, iar acum au venit cu suma de 316 lei în bani cât mai mărunţi. Şi noi suntem jignite şi înjurate de oameni pentru că sunt puşi să vină să plătească, dar nu este vina noastră”, a declarat Aurora Vladu, angajată a Primăriei Fărcăşeşti. Într-un final, cele două angajate s-au apucat de numărat mărunţişul adus de un contribuabilul deranjat de atitudinea funcţionarelor de la Primărie, rămânând şi după program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here