Acasa / Social / Acțiune de ecologizare pe Jiu

Acțiune de ecologizare pe Jiu

Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, a inițiat o acțiune de ecologizare pe cele două baraje de pe râul Jiu, după ce imagini greu de închipuit au apărut pe rețelele de socializare cu două lebede care încercau să iasă dintre gunoaie, dar și cu un porc mort care plutea pe apă. Gorjenii s-au mobilizat pe rețelele de socializare și se anunță o acțiune de amploare. Sub deviza „ Pentru un oraș curat”, târgujienii sunt așteptați să curețe Jiul.

Barajul s-a umplut de gunoaie de toate felurile în urma ploilor căzute în ultima perioadă. Viiturile au adus tonele de gunoaie din localitățile tranzitate de râu
Claudiu Fiu a făcut un apel la simțul civic al gorjenilor: „Este o acțiune civică, care a plecat din dorința de a ne curăța zonele de pescuit și de agrement de pe barajele de pe Jiu. Au răspuns multe instituții din orașul nostru, de la ISU, Apele Române, Hidroelectrica, Consiliul Județean, Primăria Târgu Jiu. Este o implicare generală. Cei de la Salvamont ne vor ajuta cu două bărci, iar AJVPS Gorj va veni cu 20 de angajați și două bărci, iar ISU va veni cu două bărci, iar Hidroconstrucția va veni cu două bărci, care sunt folosite la strângerea gunoaielor din primăvară“.

Zeci de persoane vor participa la acțiunea de ecologizare

Acțiunea de ecologizare va avea loc astăzi. Toți cei care vor participa se vor strânge pe platforma de la insuliță. „Acțiunea de igienizare va avea loc pe barajul din sud și zona barajului de la Vădeni. Se vor curăța malurile și apar“, a mai spus Claudiu Fiu. Zeci de persoane sunt așteptate să participe, la care se vor alătura și cetățenii care doresc să participe.

3 comentarii

  1. Pai ce sa faca si <>….trebuie sa mai faca si el ceva ca de la alegerea lui nu a fost in stare sa aduca nici macar ANPA ( albastru) la filiala AJVPS….trebuie sa-ti faci rezervari pe la DSV-u….la alta mare scula de pescuit….

  2. dar,de cind a fost ales nu ai vrea sa te stearga si la kur !? Ce nu au facut altii de aprox. 30 de ani trebuie sa se rezolve peste noapte,ca ,, cel ales ,,are capacitatea si poate sa ntoarca ,,caruta n drum,, !? Si sa nu uitam,vrei cumva peste in cada sau chiar si in tigaie !? Hai sictir ,esti pescar ,nu esti ,ai bunul simt si respecta,inplica te si accepta situatiile care exista de la ceasca mostenire si incet se vor schimba ! Sint convins ca nivelul de Cultura si educatia te va aduce in masura sa poti intelege chiar mai mult decit ai fi reusit !!

  3. Claudiu Fiu, intrebati persoana care a facut poza cu lebedele daca e adevarat ce spun cativa martori, o sa va dau detalii despre acestia, cum ca a facut cateva poze lebedelor, apoi a scos din masina ( nu stim nr de inmatriculare dar literele erau BBI) niste doze colorate in galben si albastru si una sau doua peturi, pe care le-a aruncat in locul cu lebede, apoi a facut iarasi poze. Probabil primele nu indignau atat de mult si trebuia creat cadrul! Foarte urat, rusine!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*