18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăSocialActivități sportive și artistice de Ziua Educației la Grădinița „Brâncuși”

Activități sportive și artistice de Ziua Educației la Grădinița „Brâncuși”

Pe 5 octombrie, în întreaga lume, se sărbătorește Ziua Mondială a Educației. În acest scop, colectivul cadrelor didactice, format din educatoarele Cernea Andreea, Dăescu Roxana, Matei Ilona, Pârcălabu Domnica, Semen Nicoleta și Spânu Mihaela au desfășurat activități care să marcheze ziua de 5 octombrie, Ziua Mondială a Educației, activități derulate în cadrul proiectului educațional coordonat de educatoarea Draica Clara Lorena, consilierul educativ, sub îndrumarea directorului, Cutuca Gabriela.

„În această zi deosebită pentru noi, cadrele didactice, vrem să mulțumim tuturor partenerilor educaționali care, înainte de orice, pun suflet în procesul de predare și sprijină educația de calitate și în special educatoarelor care îndrumă cu grijă, pricepere și dăruire pașii celor mici, încurajându-i să gândească, să exploreze, să descopere, să înveţe creativitatea zilnic, să se joace cu idei, integrându-se cu succes în societatea aflată într-o continuă schimbare”, a declarat consilierul educativ, prof. pentru învățământul preșcolar, Draica Clara Lorena.

Dintre obiectivele acestui proiect putem aminti: cunoașterea semnificației zilei de 5 octombrie de către preșcolarii noștri, audierea unor cântece, realizarea unei expoziții de lucrări- desen, pictură, colaj la panoul de activități educative cu tema „Educatoarea mea”, dar și desfășurarea unui concurs sportiv „Cel mai bun învinge”, concurs ce a presupus întrecerea (între grupele de același nivel) pentru câștigarea a două probe: colectarea bilelor din iarbă în funcție de culoare în cele două coșuri precum și trecerea prin tunel.

Probele s-au desfășurat în curtea grădiniței, unde preșcolarii au realizat și desene pe asfalt, primind drept recompense pentru efortul depus câte o diplomă. „Educaţia face parte din viaţa de zi cu zi a fiecărui om, de aceea, ca şi cadre didactice, trebuie să insuflăm celor mici dragostea pentru cunoaştere, educaţie, autoeducaţie, cultivarea respectului pentru cei care oferă educaţia, adică dascălii- fie ei educatori, învăţători sau profesori. Activitatea s-a dovedit a avea un real succes, preșcolarii bucurându-se și implicându-se întru totul în desfășurarea probelor”, a spus Gabriela Cutuca, directorul Grădiniței „Brâncuși”.

Zece pictori și graficieni recunoscuți participă la Simpozionul Internațional „Atelierele Brâncuşi”

0
Deschiderea Simpozionului Internațional „Atelierele Brâncuși” pentru secțiunea Pictură și Grafică a avut loc luni, 15...

A intrat cu motoscuterul într-un cap de pod și a murit

0
Un bărbat de 63 de ani, din Târgu Jiu, a murit, astăzi, 15 august, după...

Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 22.08.2022

0
Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 22.08.2022, astfel:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!