Actorii de la teatru nu se plâng de criză

0
18

De criză se vorbeşte prea mult, iar de biruitorii ei, prea puţin. Şi acei câţiva care o fac sunt gorjenii care nu pot sta departe de teatru. Ei sunt cei care îşi potolesc setea de cultură în sala Teatrului Dramatic ,,Elvira Godeanu”.

Stagiune după stagiune, actorii dau viaţă personajelor din dramaturgia clasică şi universală, lăsând criza departe, de unde să nu mai poată sufoca oaza de cultură.
„Problemele cotidiene par să pălească, dacă ne facem o sursă de timp pentru cultură, iar dreptul la cultură este garantat de Constituţie”, sunt vorbele spuse din suflet de Marius Negrescu, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. Spectacolele jucate de actorii Teatrului „Elvira Godeanu”, au adus în sală anul trecut peste 35.000 de spectatori, asta în condiţiile în care, potrivit directorului instituţiei de cultură, Marian Negrescu, „sunt actori care iau un salariu derizoriu, după tăierea bugetară cu 25%, de nici 500 de lei. Din banii care îi primim de la primărie, anual, în jur de 18 miliarde, culmea, cele mai multe cheltuieli sunt cu salariile şi desigur, întreţinerea. Dar politica repertorială este una sănătoasă, avem multe reluări, semn că publicul ne iubeşte.”

„O scrisoare pierdută”, este cea mai reluată piesă, din 2000, jucându-se în fiecare stagiune. Iar acesta este doar un exemplu din ce oferă actorii publicului. Ultima premieră din stagiunea 2010-2011 a fost spectacolul „Stres”, sub semnătura consacratului regizor italian Achille Roselletti. Luna martie aduce o nouă premieră şi un debut regizoral, cu adaptarea pentru scenă a piesei „Nasta”, după „Domnişoara Anastasia”. Şi cum orice biruitor are publicul său, Teatrul Elvira Godeanu îl are pe cel din oraşul lui Brâncuşi, nu-i aşa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here