Adrian Lupu, tânărul ajuns în stare gravă la spital după o răceală, transferat la Bucureşti

0
183

Adrian Lupu, tânărul care a făcut transplant de plămâni la Viena, a fost transferat la un spital din capitală. La sfârşitul săptămânii trecute, Adrian a ajuns la spitalul din Târgu Jiu, la secţia ATI, în stare gravă, în urma unei răceli puternice. Medicii erau neputincioşi, deoarece nu dispuneau de aparatura necesară şi nu aveau nici tratament să îi administreze.

Transferul lui la o clinică universitară era imposibil, deoarece nu existau ventilatoare pentru acesta. În aceste condiţii, tânărul se îndrepta cu paşi repezi spre nefiinţă. Sâmbătă după-amiaza, prefectul a semnalat cazul secretarului de stat Raed Arafat. Într-un final, au fost luate demersurile necesare pentru transferarea lui Adrian la spitalul ,,Marius Nasta” din capitală.

 
 
 
 
 
 

În 2016, Adrian a suferit un transplant de plămâni în Austria, asta după ce a fost afectat de o formă gravă de fibroză pulmonară. Situaţia a devenit delicată pentru tânăr deoarece, săptămâna trecută, acesta a răcit puternic şi nu avea unde să se trateze în ţară. Nicio clinică de profil de la noi nu avea locuri disponibile ca să îl primească, aşa că, Adrian Lupu a fost internat la Târgu Jiu în stare gravă.

Medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-l ajuta, însă fără un tratament clar şi echipamentul corespunzător eforturile lor erau în zadar. Într-un final a fost făcut posibil transferul său la Institutul de Pneumofiziologie Marius Nasta din capitală, aceasta fiind singura unitate spitalicească care a putut să îl primească.

În urmă cu doi ani, Adrian s-a îmbolnăvit de fibroză pulmonară cronică. Atunci, statul român i-a întins o mână de ajutor şi i-a oferit 120.000 de euro pentru un transplant la Viena. Pacientul are programare luna viitoare la control, la Viena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here