Afacere de criză: deschiderea unei farmacii

1
17

Pe fondul crizei economice, tot mai multe persoane se gândesc să scoată bani chiar şi din piatră seacă. Într-un oraş mic, aşa cum este Târgu-Jiul, agenţii economici se întrec în idei, care mai de care mai ofertante, care să ia ochii gorjenilor şi care, să îi facă să scoată şi ultimul bănuţ din buzunar. Unii profită de sănătatea precară a gorjenilor şi astfel, îşi deschid farmacii, care le asigură gorjenilor, medicamentele atât de necesare, chiar dacă preţurile sunt destul de piperate. Municipiul Târgu-Jiu este raiul acestor farmacii şi se pare, în ultima perioadă, acestea apar mai ceva, ca ciupercile după ploaie.

Gorjenii care se plimbă pe strada Victoriei, cea mai aglomerată stradă din municipiu, pot „admira”, în afară de spălătorii auto şi magazine de telefonie mobilă, farmacii, care mai de care mai ofertante. Numai pe strada Victoriei sunt nu mai puţin de 15 farmacii, aşezate la câţiva metri una de alta. De cum intri, farmaciştii de întâmpină cu oferte tentante, de parcă, ai merge la shopping şi nu pentru a cumpăra medicamentele, care devin din ce în ce mai scumpe. Reprezentanţii acestor farmacii spun că acest domeniu este unul inepuizabil, pentru că persoane care vor avea nevoie de aceste medicamente vor exista mereu. La fel spun şi gorjenii, care se arată încântaţi de acest fenomen, pentru că „Avem nevoie de medicamente, pentru că nu prea se găsesc în spitale. Am mers la Spitalul 700 să mă internez şi mi-au cerut de toate, de la seringi, se, pansamente, până la medicamente. Sigur că este o afacere profitabilă, iar aceia care s-au gândit să deschidă farmacii, au făcut o investiţie foarte bună”, a spus un pensionar. Potrivit site-ului Casei de Asigurări de Sănătate, în Târgu-Jiu sunt aproximativ 50 de mărci de farmacii, plasate prin toate cartiere, pe toate străduţele şi prin toate cotloanele municipiului. Pe strada Victoriei, înainte de „instalarea crizei” gorjenii puteau găsi magazine, pentru toate gusturile şi buzunarele. Un magazin de rochii de mireasă, care acum a fost transformat în farmacie, un restaurant cu specific italian, dar şi un magazin de produse alimentare, care practic au fost şi ele preschimbate în puncte farmaceutice.

Farmaciile on-line, la mare căutare

Şi dacă, având posibilitatea accesului la internet, cumpărăm tot felul de produse, de ce să nu facem acelaşi lucru şi cu medicamentele. Majoritatea farmaciilor din Târgu-Jiu au şi site-uri, unde gorjenii, mai comozi, sau cei care nu se pot deplasa, pentru a-şi procura medicaţia, o pot face direct de pe net. O astfel de şansă este oferită de cei care vor să îşi atragă cât mai mulţi clienţi. Vizualizând un asemenea site, poţi observa că ai chiar o casetă „Întreabă farmacistul”, unde poţi cere informaţii despre medicament. Altele au deja program non-stop, pentru aceia, care au diferite urgenţe. Serviciile farmaceutice sunt din ce în ce mai diversificate, iar cei care le accesează sunt din ce în ce mai mulţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here