2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăSocialCEZ a ajutat trei familii nevoiaşe din Târgu-Jiu

CEZ a ajutat trei familii nevoiaşe din Târgu-Jiu

În prag de sărbători, când ne pregătim casele şi inimile pentru a primi bucuria Crăciunului şi a trecerii în noul an, există familii care se luptă să supravieţuiască în fiecare zi şi să-şi păstreze copiii la şcoală. Sunt familii cu poveşti reale, pentru care orice sprijin este binevenit. Cu puţin ajutor din partea angajaţilor CEZ, acest Crăciun a devenit mai frumos pentru câteva familii din toate cele 9 judeţe în care compania îşi desfăşoară activitatea.

Trei familii din Târgu-Jiu au fost vizitate de voluntarii CEZ care le-au înseninat sărbătorile. În afară de alimente şi haine, jucării, cărţi sau dulciuri, aceştia au adus şi speranţa că mai există oameni cu suflet. În familia Ciocan, băiatul de 7 ani are parte doar de susţinerea mamei şi este singurul care aduce câţiva bănuţi în casă, în afară de ajutorul social oferit de Primărie. Din păcate, alocaţia sa nu este suficientă pentru un trai decent şi pentru a îl întâmpina pe Moşul aşa cum o fac alţi copii. Acest lucru nu îl descurajează însă şi este unul dintre copii care chiar din clasa I s-a remarcat prin rezultate foarte bune la învăţătură.

Familia Popovici este formată dintr-o fetiţă de 7 ani şi un băieţel de 12 ani care sunt crescuţi cu grijă şi dedicare de către tată. Cei trei supravieţuiesc din venitul de taximetrist al tatălui şi se lupta împreună, cu grijile zilnice. Cea de-a treia familie este formată din Bogdan, un băieţel de 8 ani şi bunica lui. Părinţii acestuia sunt separaţi, iar mama munceşte în străinătate pentru a încerca să îi ofere un trai decent, în ciuda posibilităţilor limitate. Cazurile au fost identificate cu sprijinul Asociaţiei Vasiliada, cu care Grupul CEZ în România a mai colaborat pentru dezvoltarea unor proiecte în beneficiul comunităţii. Copiii vizitaţi de voluntarii CEZ îşi doresc să îşi depăşească condiţia şi să schimbe viitorul, al lor şi de ce nu, pe al comunităţii din care fac parte.

„Toţi colegii s-au mobilizat şi au pus umărul la colectarea hainelor şi alimentelor donate familiilor. Unii dintre ei şi-au convins copii să renunţe la jucăriile uitate în colţul camerei, dar care la un moment dat au însemnat tot universul lor, alţii au renunţat la bonurile de masă sau au strâns bani ca să le poată oferi lucrurile după care familiile tânjeau de mult. Locurile special amenajate pentru colectare s-au dovedit a fi neîncăpătoare. Voluntarii au fost profund impresionaţi de poveştile de viaţă ale familiilor pe care le-au sprijinit şi au demonstrat încă o dată ca sunt membri implicaţi în comunităţile din care fac parte. Această iniţiativă face parte din platforma „Energie pentru bine”, prin care echipa CEZ dovedeşte încă o dată angajamentul asumat faţă de comunităţile din aria de operare”, se arată în comunicatul emis de CEZ.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -