Ajutoare de Paşte pentru rromi

1
26

De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească cozonacul, ouăle şi carnea de miel. De toate acestea se vor putea bucura şi în acest an, 450 de cetăţeni de etnie rromă, lipsiţi de venituri, pentru care autorităţile locale au pregătit pachete cu pulpe de miel, cozonac, ouă şi băuturi răcoritoare.

Peste 150 de pachete, cu ajutoare alimentare au fost împărţite, ieri, rromilor nevoiaşi, strânşi de grabă la Clubul Vârstei a Treia din Debarcader. Pentru cozonacul, ouăle şi mai ales carnea de miel, oferite de Primărie, nevoiaşii s-au arătat încântaţi, pentru că mai uită de lipsuri. „Nu avem cu ce cumpăra alimente, nu avem bani iar acum, de Paşte, ajutoarele sunt binevenite. Avem şi noi ce da la copii, iar bucuria noastră creşte o dată cu bucuria lor. Nu este o cantitate mare ceea ce primim, dar este destul, iar gestul autorităţilor vine ca o mană cerească”.

Bani doar pentru 450 de pachete

Reprezentanţii Primăriei spun că bugetul a fost mai redus ca în alţi ani, dar s-a încercat ca cei mai săraci rromi să primească cele necesare pentru masa de Paşte. Grigore Căldăraru, consilier relaţii cu rromii, Primăria din Târgu Jiu, a spus că „în ciuda crizei, s-au găsit resurse pentru ajutoare alimentare. 450 de pachete au fost pregătite pentru a fi ridicate de rromii fără posibilităţi materiale, iar beneficiari sunt locuitorii din cartierele Obreja, Rudărie, Meteor, Mărgăritarului”.

Miel şi ouă pentru săraci

Pachetele conţin cozonac, patru pulpe de miel, ouă, dar şi băuturi răcoritoare. Reprezentanţii Direcţiei Publice de Protecţie Socială(DPPS) au împărţit numai ieri peste 100 de pachete, iar astăzi sunt aşteptaţi şi alţi cetăţeni pentru a ridica ajutoarele alimentare. „Ca în fiecare an, în prag de Paşte, autorităţile locale încearcă să ajute cu produse alimentare şi pe cetăţenii de etnie rromă, fără venituri. Interes există, dat fiind că mâncarea este scumpă, iar posibilităţile din ce în ce mai limitate”, a declarat Vasilica Caracudă, reprezentant DPPS Târgu-Jiu. Pentru posibilităţile celor mai mulţi, masa de Paşte a devenit un lux, dar cu ajutorul autorităţilor locale, cetăţenii rromi se vor putea şi ei bucura de bucate tradiţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here