spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăSocialAlunecările de teren semnalate de primari, puse în stand-by de prefect

    Alunecările de teren semnalate de primari, puse în stand-by de prefect

    Primarii care sperau să rezolve problema alunecărilor de teren produse la începutul acestui an sunt puși să mai aștepte. O singură intervenție a fost aprobată în ședința de ieri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și vizează un drum național afectat de alunecări de teren. Prefectul Ciprian Florescu le-a transmis edililor că situațiile prezentate de ei nu sunt chiar atât de grave.

    Comisii mixte formate din reprezentanți ai mai multor instituții printre care și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență s-au deplasat zilele trecute în comunele unde au avut loc alunecări de teren. Prefectul Ciprian Florescu spune că se impun intervenții în zonele respective, însă nu sunt de extremă urgență. „În săptămânile trecute am primit câteva informații de la UAT-uri din județul Gorj, care făceau referire la alunecări de terenuri și zone cu risc. Vorbim de Prigoria, Alimpești, Roșia de Amaradia, zone pe care le cunoaștem cu toții ca fiind supuse acestui risc. Comisii mixte s-au deplasat în teren și au văzut despre ce este vorba. Din ceea ce s-a văzut la fața locului, am ajuns cu toții la concluzia că nu este imperios necesară intervenția noastră imediată. Avem timp să așteptăm și să centralizăm toate datele despre alunecările de teren și să promovăm un proiect de hotărâre ulterior, care să cuprindă tot ceea ce înseamnă zonele respective”, a spus Florescu.

    Drum național afectat de alunecări de teren

    O alunecare de teren pe drumul ce duce spre Râmnicu Vâlcea a fost considerată mult mai periculoasă, iar autoritățile trebuie să facă acum rost de fonduri pentru a consolida șoseaua pe o porțiune de aproape 300 de metri. Soluția tehnică a fost prezentată de șefii Drumurilor Naționale. „Este vorba de o alunecare de teren pe DN 67 în comuna Polovragi. În 2017, o comisie formată din reprezentanți ai Prefecturii, ISU și SDN a mers pe teren. S-a constatat vizual că afectată este o porțiune de 800 de metri. A urmat apoi o expertiză care a arătat acum că zona este afectată pe 295 de metri și s-a propus soluția pentru remedierea alunecării de teren, care prevede inclusiv șanț longitudinal, structură de sprijin, un podeț transversal nou și refacerea sistemului rutier”, a explicat Marcel Ciortan, adjunctul șefului Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: