Amenzi de sute de mii de lei

0
9

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj au avut o activitate intensă în anul 2011. Acest lucru reiese şi din bilanţul activităţilor întocmit de către instituţie. Mai mult decât atât, inspectorii din cadrul Activităţii de Inspecţie Fiscală au efectuat verificări la un număr de 231 contribuabili şi au „adunat” mii de lei din amenzile aplicate contribuabililor, care au încălcat legea.

În luna iunie 2011 organele de specialitate din cadrul Activităţii de Inspecţie Fiscală a D.G.F.P. Gorj au efectuat verificări specifice la un număr de 213 contribuabili. Cu ocazia verificărilor efectuate au fost stabilite impozite şi taxe suplimentare, în valoare de aproximativ 3000 de lei, alte vărsăminte la buget, 816 mii lei şi amenzi aplicate, în valoare de aproximativ 100 de mii de lei. Controalele efectuate de Garda Financiară Gorj nu au fost nici acestea puţine la număr, astfel: „au fost întreprinse acţiuni de control la un număr de 133 agenţi economici, din care un număr de 66 au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale totalizând 92.500 lei şi confiscări de bunuri şi sume în valoare de 5.742 lei, totalul amenzilor aplicate şi al sumelor de bani supuse confiscării în aceasta perioadă fiind de 98.242 lei RON, s-a luat măsura încasării şi virării sumelor stabilite, încasându-se în perioada de referinţă suma de 95.742 lei din amenzile aplicate şi confiscările dispuse, dar au fost întocmite şi şapte acte de sesizare penală pentru infracţiuni de evaziune fiscala, prejudiciul total constatat fiind de 329.597 lei”, a spus Florin Ninu, comisar şef Garda Financiară Gorj. Nici firmele prestatoare de servicii nu au scăpat de ochii vigilenţi ai inspectorilor de la Garda Financiară şi astfel Cinci societăţi comerciale din Târgu-Jiu prestatoare de servicii au înregistrat în evidenţele contabile mai multe documente fiscale emise de societăţi fantomă sau operaţiuni nereale. În urma verificărilor încrucişate efectuate în colaborare cu alte secţii, s-a dovedit că operaţiunile consemnate de aceste documente fiscale nu au fost reale şi au fost înregistrate doar în scopul de a se deduce cheltuieli pentru a se diminua impozitul pe profit si TVA-ul datorat bugetului de stat. Au fost întocmite acte de sesizare penală pentru prejudicii de 325.948 lei, acte care au fost înaintate pentru continuarea cercetărilor şi extinderea verificărilor, atât organelor de cercetare cât si organelor fiscale.

Noaptea se numără infracţiunile

Nici noaptea nu s-a dovedit prea liniştită pentru organele de control, care au acţionat în special în afara municipiului Târgu-Jiu în satele şi oraşele de pe raza judeţului, verificând în principal activitatea de alimentaţie publică, case de marcat, jocuri de noroc, produsele accizate şi marcate (ţigări, alcool, cafea), transport persoane şi mărfuri, panificaţie, masă lemnoasă. S-au desfăşurat acţiuni de control în echipe mixte împreună cu I.P.J., D.G.F.P., Autoritatea Rutiera Română şi I.T.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here