4.3 C
Târgu Jiu
duminică, mai 9, 2021
AcasăSocial„AMPLEXUS“, premiera naționala de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu

„AMPLEXUS“, premiera naționala de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu

Premiera națională a piesei AMPLEXUS (sau Ultima îmbrățișare) va avea loc duminică, 25 noiembrie, de la ora 10,00 la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“.

Este o piesă – atmosferă, în care viața se preface-n amintire. „Pe ritmurile ABBA se produce decorticarea unui sfârșit. Aici, noi-spectatorii putem fi oricând noi-personajele. Transparența scandinavă, minimalismul cromatic, gesturile de un ritualism home-made fac casă bună cu nefericirea unui crepuscul. Corul (care pastișează cel mai cunoscut band muzical suedez) este cel care organizează vizita privitorilor. Sub ochii noștri, tragedia se naște în familie. Într-un viitor apropiat, o societate distopică provoacă desfășurarea dicteului agoasant al protagonistului, conturând o detăinuire testamentară. Aici, oamenii au aproape totul, dar viața are o durată prestabilită. Încolțit de moarte, tatăl simte că i-au mai rămas multe de făcut înaintea morții ceremonios organizate de această societate. Receptorii dramei sunt mama și fiul. Femeia protestează original la adresa ordinii sociale, îndepărtându-se de lume, întorcând spatele plecării soțului, schițând astfel un poem ermetic, dar și tensiunea așteptării chipului. Dar fiul este supremul receptor, obligat să înțeleagă dorința de evadare a tatălui și condamnat s-o perpetueze“, se arată într-o prezentare a piesei.

O societatea care își omoară cetățenii

Autorul textului și regizorul Andrei Măjeri, gorjean la origine, a explicat cum a început să lucreze cu teatrul din Târgu Jiu la AMPLEXUS și care este subiectul piesei. „Spectacolul este bazat pe un text scris de mine în urmă cu doi ani, pe care i l-am propus lui Cosmin în calitatea sa manager. Am avut o lectură în iunie cu cei trei actori din rolurile principale și, în urma acelei lecturi, am hotărât să face acel text, care s-a transformat într-un spectacol de care sunt foarte mândru. Cred că este cel mai bun spectacol al meu, pentru că încerc de fiecare dată să fac un spectacol mai bun decât precedentul. Acțiunea se petrece într-o Suedie din viitor, distopică cu o societatea care la 100 de ani de viață își omoară cetățenii. Această lege planează deasupra acțiunii principale care are loc în jurul personalului tatălui, care decide ca în ultimii doi ani de viață să își părăsească familia și să se descopere pe sine înainte de acest final prestabilit“.

Din distribuția piesei fac parte: Radu Botar (Anders), Cosmin Brehuță (Kristian), Simona Urs (Carola), Mădălina Ciobănuc (Anni Frid Lyngstad), Oana Marinescu (Agnetha Falshay), Vlad Rădulea (Benny Anderson), Mihai Rădulea (Bjorn Ulvaens).

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -