10.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăHeadlinesAndreea Dănăricu, liceana de 17 ani care face parte din echipa SMURD:...

Andreea Dănăricu, liceana de 17 ani care face parte din echipa SMURD: „Nu credeam să sunt așa de mulți oameni săraci“

Are doar 17 ani și este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu, dar participă la misiuni de salvare împreună cu echipa SMURD. Andreea Dănăricu activează de o jumătate de an ca voluntar în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj și face parte din cadrul echipajului SMURD. Adolescenta face parte din proiectul „Salvator din pasiune” desfăşurat în cadrul ISU Gorj.

Andreea a decis să-și petreacă într-un alt mod timpul liber și s-a alăturat salvatorilor profesionişti. Ea își pune priceperea şi bunăvoinţa în sprijinul oamenilor încercaţi de viaţă. Atunci când ia o pauză din învăţat, adolescenta îmbracă uniforma roşie caracteristică echipajelor noastre SMURD şi însoţeşte echipajele la misiunile care le sunt încredinţate.

Andreea a urmat un curs timp de o lună la Centrul Regional de Pregătire Oltenia din Craiova din cadrul ISU, unde a învățat să acorde primul ajutor medical, iar din luna septembrie participă la misiunile SMURD. „Am aflat de la un prieten care a fost cu o tură înaintea mea de acest program și mi s-a părut un lucru foarte interesant să particip la asemenea cazuri. Merg la misiuni împreună cu echipa SMURD. Am fost la diferite evenimente, de la o simplă durere de spate și până la accidente soldate cu victime. Nu am fost la accidente mortale. Am acordat primul ajutor victimelor și celor care au avut nevoie de ajutor. Am măsurat glicemia, temperatura, tensiunea și am imobilizat membrele în urma unor fracturi“, ne povestește Andreea.

Nu se teme de oamenii răniți, dar o impresionează condițiile oamenilor săraci

Voluntara nu s-a speriat atunci când a văzut oameni plini de sânge sau cu diferite răniți, dar, în schimb, adolescenta este impresionată de condițiile de trai de-a dreptul inumane în care trăiesc unii oameni: „Nu mi-a fost teamă, iar cu timpul te poți obținui cu astfel de lucruri, dar nu credeam să sunt așa de mulți oameni săraci care trăiesc în condiții inumane. Și dacă auzeam, nu credeam că este posibil așa ceva. Am fost la o bătrână cu piciorul amputat, care trăia în niște condiții greu de imaginat, fără curent electric. A avut o starea de rău și a sunat la urgențe. Avea și ceva probleme de circulația a sângelui“.

Vrea să devină medic

Andreea vrea să devină medic și din acest motiv a ales să facă voluntariat, pentru a căpăta experiență. Ea îi admiră pe medicii de la SMURD, pentru ceea ce fac: „Îmi place foarte mult această activitate și chiar sunt impresionată pe oamenii de la SMURD, pentru ceea ce fac. Vreau să dau la medicină și prin voluntariat vreau să capăt în acest fel experiență și să-i ajut pe oamenii aflați în suferință“.

Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, a spus că Andreea este un exemplu pentru ceilalți tineri: „Noi suntem salvatori profesionişti! Este o meserie pe care ne-am ales-o şi ale cărei riscuri ni le-am asumat, dar asemenea tineri cu un caracter nobil, cu dragostea pentru semeni şi respectul pentru munca salvatorilor profesionişti de care dă dovadă această tânără sunt un exemplu chiar şi pentru noi…şi are doar 17 ani!”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -