Angajații Sanatoriului Dobrița nu vor mai căra bolnavii între etaje! Unitatea medicală are lift

0
69

În câteva zile, conducerea Sanatoriului Dobrița va lua în administrare noul lift achiziționat grație unei finanțări a Consiliului Județean Gorj. Investiția era necesară deoarece de ani de zile, liftul vechi nu mai funcționa, iar bolnavii erau cărați între etaje de către angajații spitalului

În zilele următoare, conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” Dobrița, din comuna Runcu va lua în primire/administrare noul ascensor din sanatoriu. Realizarea obiectivului de investiție „Ascensor persoane” era necesar Sanatoriului Dobrița pentru a duce la îndeplinire condițiile de prelungire a autorizației sanitare de funcționare, deservește pacienţii nedeplasabili ce sunt transportaţi, la etajele inferioare sau superioare, la internare/externare sau pentru efectuarea de investigaţii, cu targa sau căruciorul pe scări, de către personalul medical al spitalului. În turele II şi III, transportul pacienţilor nedeplasabili pe scări constituia o problemă majoră, având în vedere faptul că, în timpul acestora, în unitate rămâne doar pesonalul medical necesar pentru desfășurarea activităţii medicale şi nu mai există personal disponibil din cadrul altor sectoare de activitate, în special bărbaţi, pentru a ajuta la transportul pacienţilor.

Lucrarea a fost recepționată, iar în ultima ședință a CJ Gorj, consilierii județi au fost de acord cu darea în administrare a ascensorului către spital. Valoarea investiției CJ Gorj se ridică la suma de 271.167,33 lei. „În zilele următoare vom semna actele de dare în folosință a liftului, îl luăm noi în administrare și îl vom putea folosi. Este o chestiune de câteva zile. Totul este gata. De acum încolo, pacienții nu vor mai fi cărați de angajați. Este adevărat. Asta se întâmpla. (…) Achiziţionarea unui ascensor de persoane, se impunea și datorită faptului că unitatea medicală dispune de o sală de kinetoterapie, în curs de finalizare, în regie proprie, aflându-se şi amenajarea unei săli de recuperare respiratorie, amplasată la etajul III al clădirii, transportul pacienţilor greu deplasabili care necesită recuperare medicală respiratorie, făcându-se foarte greu”, a spus Ion Ciochină, managerul Sanatoriului Dobrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here