spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăSocialAnsambluri folclorice din Gorj, la „Festivalului Brânzei și al Țuicii”

    Ansambluri folclorice din Gorj, la „Festivalului Brânzei și al Țuicii”

    Mai multe ansambluri folclorice din județul Gorj au participat la „Festivalului Brânzei și al Țuicii”, care s-a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, în unul dintre cele mai frumoase sate ale României, Rășinariul, străveche vatră de cultură și tradiții din Transilvania,  a fost gazda celei de-a XVIII-a ediții a „Festivalului Brânzei și al Țuicii”.

    Din județul nostru au participat trei ansambluri: Ansamblul Folcloric “Cheile Oltețului” din Polovragi al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și al Căminului cultural Polovragi, Ansamblul Folcloric “NEDEIA” al Casei de Cultură din Novaci și Ansamblul “Liviu Dafinescu” al Căminului Cultural din Baia de Fier.  „După aproximativ 2 ani de pauză, Ansamblul Folcloric “Cheile Oltețului”, condus de coregraful Andreea David a avut prima ieșire în țară.  Ansamblul de la POLOVRAGI a participat vocal cu soliştii: Cătălin Prințipu și Luiza Epure. Prezenți însă în spectacol au fost și grupurile de fluierași din cadrul ansamblului.

    Ansamblul Folcloric “NEDEIA” al Casei de Cultură Novaci, coordonator Elena Basarabă, coregraf Dragoș Medrega , au evoluat în fața publicului prezent din toată țara, venit în comuna Rășinari, județul Sibiu timp 15-20 de minute. Elena Basarabă spune că Ansamblul a fost prezent în fiecare an la acest festival și se bucură de o relație excepțională cu cei din Rășinari.

    Ansamblul de la BAIA DE FIER, condus de Mirela Drăgănescu a participat cu soliştii Elena Bălan Roxana, Miruna Băluțoiu și Dragoș Cărigă. Aceștia au evoluat pe scena Festivalului de la Rășinari timp de 30 de minute“, se arată într-un comunicat al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

    Vizitatorii au putut gusta produse tradiționale specifice Mărginimii Sibiului

    Pe parcursul celor două zile de festival, vizitatorii au putut gusta produse tradiționale specifice Mărginimii Sibiului (brânzeturi, tocană de oaie la ceaun, sloiul de oaie, bulz ciobănesc, pastramă), dar cel mai important poate, după un an de pandemie, s-au putut bucura de programul artistic oferit de ansamblurile folclorice și de interpreți de muzică populară. „An de an, pe Valea Ștezii, tineri frumoși îmbrăcați în costume tradiționale încântă turiștii cu dansul lor vesel, cunoscuți cântăreți de muzică populară din Mărginimea Sibiului si din alte colțuri ale țării strâng ropote de aplauze de la mulțimea adunată“, se mai arată în comunicatul de presă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: