3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăSocialAproape 200 de elevi gorjeni au mediile neîncheiate

Aproape 200 de elevi gorjeni au mediile neîncheiate

Aproximativ 200 de elevi gorjeni din învăţământul obligatoriu au situaţia şcolară pe semestrul I neîncheiată. Din cauza absenţelor, nu au putut fi evaluaţi iar profesorii au fost nevoiţi să le lase mediile neîncheiate. Semestrul al doilea vine cu soluţii, spun inspectorii şcolari, dar nu şi pentru elevii din clasele terminale. Aceştia au fost exmatriculaţi.

În prima parte a semestrului al doilea, elevii cu situaţia şcolară nefinalizată trec prin evaluarea profesorilor pentru a putea fi notaţi. La nivelul judeţului Gorj, vorbim de aproape 200 de elevi care din cauza absenţelor motivate sau nu, se află cu situaţia şcolară nefinalizată. Numărul putea fi mai mare, dar pentru elevii din clasele terminale de liceu aflaţi în situaţii similare, s-a impus exmatricularea. Inspectorul şcolar general adjunct, Gheorghe Mitescu, a declarat că regulamentul de organizare a unităţilor din învăţământul preuniversitar prevede ca obligatorie încheierea situaţiei şcolare a elevilor în semestrul al doilea, dar exclusiv pentru învăţământul obligatoriu. Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a au trebuit să fie exmatriculaţi din cauza absenţelor”, a precizat inspectorul Gheorghe Mitescu. Astfel, elevii care au absentat în semestrul I, au parte de evaluare normală acum. Condiţia este ca profesorii să aibă pe cine evalua.

Ultima strigare a chiulangiilor, la vară

Dacă nici în prima parte a semestrului al doilea, elevii nu îşi încheie situaţia şcolară aferentă semestrului I, le mai rămâne o şansă la vară. „Dacă din diferite motive, nu reuşesc să îşi încheie situaţia, la vară, înainte de corigenţe este organizată o sesiune pentru încheierea situaţiei elevilor care nu au putut-o face la termen”, a explicat reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. O parte din elevii cu multe absenţe au situaţii speciale şi implicit absenţe motivate, dar nu se aplică tuturor acest lucru. Profesorii şi inspectorii şcolari atrag atenţia asupra rolului important jucat de o educaţie responsabilă, făcută la timp.

18 elevi și profesori de la un colegiu din Târgu Jiu, la Parlamentul European

0
18 elevi și profesori de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, care formează...

Fructe, de la elevi, pentru pacienții SJU Târgu Jiu

0
Fructe pentru pacienți ai Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu. Asociația bolnavilor de cancer...

Lecția națională de educație financiară

0
Banca Națională a României, în parteneriat cu Ministerul Educației și Inspectoratele Școlare Județene, a desfășurat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!