6.8 C
Târgu Jiu
joi, februarie 25, 2021
Acasă Social Aproape 200 de elevi gorjeni au mediile neîncheiate

Aproape 200 de elevi gorjeni au mediile neîncheiate

- Advertisement -

Aproximativ 200 de elevi gorjeni din învăţământul obligatoriu au situaţia şcolară pe semestrul I neîncheiată. Din cauza absenţelor, nu au putut fi evaluaţi iar profesorii au fost nevoiţi să le lase mediile neîncheiate. Semestrul al doilea vine cu soluţii, spun inspectorii şcolari, dar nu şi pentru elevii din clasele terminale. Aceştia au fost exmatriculaţi.

În prima parte a semestrului al doilea, elevii cu situaţia şcolară nefinalizată trec prin evaluarea profesorilor pentru a putea fi notaţi. La nivelul judeţului Gorj, vorbim de aproape 200 de elevi care din cauza absenţelor motivate sau nu, se află cu situaţia şcolară nefinalizată. Numărul putea fi mai mare, dar pentru elevii din clasele terminale de liceu aflaţi în situaţii similare, s-a impus exmatricularea. Inspectorul şcolar general adjunct, Gheorghe Mitescu, a declarat că regulamentul de organizare a unităţilor din învăţământul preuniversitar prevede ca obligatorie încheierea situaţiei şcolare a elevilor în semestrul al doilea, dar exclusiv pentru învăţământul obligatoriu. Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a au trebuit să fie exmatriculaţi din cauza absenţelor”, a precizat inspectorul Gheorghe Mitescu. Astfel, elevii care au absentat în semestrul I, au parte de evaluare normală acum. Condiţia este ca profesorii să aibă pe cine evalua.

Ultima strigare a chiulangiilor, la vară

Dacă nici în prima parte a semestrului al doilea, elevii nu îşi încheie situaţia şcolară aferentă semestrului I, le mai rămâne o şansă la vară. „Dacă din diferite motive, nu reuşesc să îşi încheie situaţia, la vară, înainte de corigenţe este organizată o sesiune pentru încheierea situaţiei elevilor care nu au putut-o face la termen”, a explicat reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. O parte din elevii cu multe absenţe au situaţii speciale şi implicit absenţe motivate, dar nu se aplică tuturor acest lucru. Profesorii şi inspectorii şcolari atrag atenţia asupra rolului important jucat de o educaţie responsabilă, făcută la timp.

- Advertisement -
Articolul precedentEnergia obligată să câştige !
Articolul următorHoţ prins după un an

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente