14.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăSocialAproape de cifra record

Aproape de cifra record

Nu trece lună ca la Casa de Ajutor Reciproc (CAR) din Târgu Jiu, pensionarii să nu apeleze la împrumuturi.Luna record la acest capitol a fost iunie, cu 600 de cereri, dar nici în luna următoare, numărul nu a scăzut prea mult. Până în prezent, au fost plătite 4000 de cereri, iar suma acordată se ridică la 7, 5 milioane de lei, potrivit conducerii CAR Târgu- Jiu. Împrumuturile depăşesc rar suma de 3000 de lei, de teama ratelor.

Apăsaţi de grija unui trai tot mai scump, pensionarii au nevoie de bani împrumut ca să supravieţuiască.Cu banii de la Casa de Ajutor Reciproc, unii dintre vârstnici achită datorii mai vechi , în timp ce alţii cumpără medicamente sau achită facturi restante.oamenii recunosc cinstit că îşi pun tot mai mult nădejdea în astfel de soluţii care, fie şi pentru o perioadă, le mai aduce o brumă de speranţă.” Este tot mai greu să trăieşti, dar ce să facem ?!Noroc cu acest CAR şi când te gândeşti că banii oricum nu ne ajung”, spus trist o femeie care aştepta să ridice,ieri, împrumutul de 1000 de lei. Suma este una derizorie în comparaţie cu nevoile şi cheltuielile, dar pesionarii sunt responsabili şi când vine vorba de plata unor datorii mai vechi.”Îmi dau toată pensia de 350 de lei să achit ce mai am, dar ştiu că mai primesc dacă sunt corectă”, a spus şi o femeie din Târgu Jiu. Vremurile blânde, demult apuse pentru pensionari, par să-i facă şi mai conştienţi de faptul că „bine prindeau cei 1500 de lei tăiaţi din pensie”, după cum a spus o altă femeie din Târgu Jiu.

Potrivit contabilei şefe Iulia Cioplea, până în prezent, 4081 de membri cotizanţi s-au împrumutat, iar solicitările se menţin lună de lună aproape de cifra record din iunie, 600.Suma acordată se ridică la peste 7 milioane de lei, iar oamenii vin şi pentru 1000 sau 200 de lei, ca şi pentru 8000 de lei, mai rar ce-i drept. De limita fondului cotizat şi posibilităţile lor de plată depinde suma pe care o pot împrumuta pensionarii. ”Solicitările oscilează de la o lună la alta, dar fără diferenţe mari.Dacă în luna iunie am avut un record de 606 împrumuturi, luna iulie a menţinut cifra aproape, la 590,cu o sumă totală chiar mai mare acordată ca împrumut. Până pe 17 august inclusiv, în plată au ajuns 4081 de cereri.Cei mai mulţi pensionari îşi achită ratele în timp util, cu unele întârzieri, iar la popriri vorbim de 250 de cazuri”, a precizat Iulia Cioplea, contabil şef al CAR Gorj

Cele mai multe împrumuturi nu trec de 3000 de lei, de teama ratelor. În situaţii limită, oamenii cer şi mai puţin pentru a putea supravieţui, iar speranţa zilei de mâine prinde viaţă tot mai mult cu împrumuturi la CAR.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -